Dan broja π u OŠ kralja Tomislava Našice

U četvrtak 14. 3. 2024. obilježen je dan broja π u OŠ kralja Tomislava Našice. U sklopu nastave matematike učenici 7.b razreda izradili su prekrasan slavljenički pano koji ukrašava hol škole, a na njemu se može doznati puno informacija o broju π.

Organizirano je natjecanje u poznavanju decimala tog beskonačnog neperiodičnog decimalnog broja. Natjecali su se učenici 7. i 8. razreda, a pobjedu je odnio Luka Jagnjić, 8.b koji je naučio 166 decimala, drugo mjesto pripalo je Ivanu Kolariću, 7.b koji je znao 63 decimale, a treće mjesto Gabrijeli Nekić, 8.a s 56 decimala. Škola čestita najboljima i svim učenicima koji su sudjelovali.

Nakon natjecanja sudionici su izradili narukvice s pi decimalama. Svaka znamenka predstavlja jednu boju i tako su slagali perlice u narukvice. Drugi način je bio da pi decimale zapišeu u binarnom obliku i tako slože narukvicu. Učenice 6. razreda sudjelovali su vrlo aktivno u ovom satu iako još matematički ne poznaju broj pi. Ispekli su ukusne kekse u obliku slova π i pomogli u radu komisije pri proglašenju pobjednika.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice, učiteljice matematike: Blaženka Dudjak, Marija Ivanković, Dunja Majdenić i Martina Strapač

Pročitajte još