Crveni križ Našice sudjeluje na Međunarodnoj vježbi u Poljskoj

Hrvatski Crveni križ je temeljem dosadašnjih iskustava i uvida u stupanj uvježbanosti prepoznao i delegirao DCK Osječko – baranjske županije za sudjelovanje na Terenskoj vježbi hitnog odgovora koju organizira Poljski Crveni križ s ciljem provjere stupnja uvježbanosti obuke za Spasilački sustav Poljskog Crvenog križa uz sudjelovanje i koordinaciju inozemnih timova Crvenog križa za spašavanje.

Predsjednik GDCK-a Našice Igor Feldi sudionik je ove vježbe

Vježba će se održati od 22. do 25. lipnja 2023. u mjestu Malczyce, Poljska i ona će biti trening visokog intenziteta situacije urušavanja zgrade sa spasilačkim grupama koje rade u smjenama, kontinuirano 30 sati. Poljski Crveni križ očekuje sudjelovanje do 110 spašavatelja iz Poljske i inozemstva.

Društvo Crvenog križa Osječko – baranjske županije i Hrvatski Crveni križ predstavljati će pet članova iz društava Crvenog križa Osječko – baranjske županije, koji će se obučavati za pružanje prve pomoći u teškim uvjetima, a iz Crvenog križa Našice predstavnik je Igor Feldi. Poljski Crveni križ će ovom vježbom, uz provjeru stupnja spremnosti za odgovor na katastrofe, nastojati osnažiti međunarodnu suradnju i potaknuti razmjenu iskustava.

Pročitajte još