Crveni križ Našice aktivan u vrtićima i školama – edukacije o prvoj pomoći, reanimaciji i sigurnosti na vodi

 

Gradsko društvo Crvenog križa Našice u proteklih tjedan dana provelo je niz edukativnih radionica u lokalnim vrtićima i školama, s ciljem promicanja znanja o prvoj pomoći.

U Osnovnoj školi I.B. Mažuranić u Koški održana je radionica „Mala škola reanimacije”, u sklopu koje su učenici stekli praktična znanja o pravilnom provođenju reanimacije. Dodatno, kroz interaktivnu radionicu „Sigurnost na vodi”, učenici su upoznati s potencijalnim opasnostima koje ih mogu susresti u takvim okruženjima.

U vrtiću u Donjoj Motičini, mališani su sudjelovali u edukativnoj radionici „Prva pomoć” Kroz zabavne aktivnosti i jednostavne primjere, djeca su upućena o najčešćim ozljedama s kojima se mogu susresti te o pravilnom reagiranju u tim situacijama.

U Feričancima je održana radionica s malo drugačijim fokusom. Čitanjem slikovnice „Drvo dobrih djela” djeca su na kreativan način učila o važnosti lijepog ponašanja, pomoći drugima i ulozi Crvenog križa u pružanju podrške onima kojima je ona potrebna.Gradsko društvo Crvenog križa Našice se ovim putem još jednom zahvaljuje Osnovnoj školi I.B. Mažuranića Koška, Dječjem vrtiću ,,Zvončić“ – Područni vrtić Donja Motičina te vrtiću ,,Mali princ“ Feričanci na suradnji!

Pročitajte još