Članovi DND-a Našice i Dječji forum posjetili gradonačelnika

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna u Našicama, gradonačelnik Krešimir Kašuba tradicionalno je primio članove Dječjeg foruma kao i članove DND-a Našice. U Gradskoj upravi prigodnim je programom obilježen Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta koji se održava svake godine u prvom punom tjednu listopada, a ove godine posvećen je igri i zajedničkoj aktivnosti pod nazivom “Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!”. U pratnji učenika prvih razreda bila je voditeljica Dječjeg foruma, učiteljica Ružica Belunjak te predsjednica Društva “Naša djeca” Našice Darija Vlajnić uz potporu ostalih članica DND-a.

Ulaganje u najmlađe jer su oni naša budućnost

Najmlađe Našičane Dječjeg foruma tradicionalno je primio gradonačelnik Krešimir Kašuba te poželio prvašićima zanimljivu i poučnu zabavu tijekom Dječjeg tjedna. Gradonačelnik je pozdravio njihove želje te ih pozvao da i dalje promatraju, uviđaju i kreiraju promjene koje žele u svom gradu, jer, naglasio je da su oni naša budućnost.

„Ovo je jedna lijepa tradicionalna inicijativa, te je tim povodom došlo puno djece u posjet. Bila mi je izuzetna čast danas čestitati Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta. Obilježavajući ovaj dan ističemo važnost prava, ali i potreba djece. Zanimaju nas dječja razmišljanja te njihove želje i ideje. Tako smo čuli i da učenici prvog razreda žele više parkova, bazene, više cvijeća, igrališta, da budemo zdravi i da svi budu prijatelji.

U zadnje vrijeme čujemo da uistinu svi žele bazene, a kako je jedna volonterka DND -a rekla da kad se nešto redovito ponavlja, onda će se sigurno i realizirati. Danas su naši najmlađi imali priliku upoznati rad Gradske uprave i gradonačelnika te su postavljali uistinu zanimljiva pitanja. Grad Našice ima osjećaj za najmlađe te nas veseli činjenica da kroz svoj rad osiguravamo mogućnosti koje na kraju doprinose sretnijem djetinjstvu našičkih mališana.” – istaknuo je gradonačelnik Kašuba.

Djeca su fantastična i od njih se uvijek nešto zgodno i interesantno čuje

Predsjednica Društva “Naša djeca” Našice Darija Vlajnić pojasnila je kako će djeca kroz Dječji tjedan imati razne aktivnosti.

„Povodom Dječjeg tjedna, kojeg obilježavamo tradicionalno u našem gradu, danas smo proveli dan s djecom, a to nas zaista posebno veseli jer su djeca fantastična i od njih se uvijek nešto zgodno i interesantno čuje. Današnji odlazak bio je u Gradsku upravu gdje smo obišli ured gradonačelnika Krešimira Kašube čime smo izuzetno zadovoljni, a ovo je jedan vrlo lijepi, susretljiv događaj i djeca su imala mnogobrojna pitanja te ih je zanimalo puno stvari vezanih za grad.

Gradonačelnik Kašuba i cijela Gradska uprava su nas stvarno lijepo ugostili, te im se ovim putem zahvaljujemo u ime Društva „Naša djeca”, a osim djece društvo su nam pravile njihova voditeljica Dječjeg foruma, učiteljica Ružice Belunjak i volonteri Društva „Naša djeca”. Mi se inače volimo baviti s djecom, odnosno udruga smo koja se bavi s djecom, a Dječji tjedan uvijek posvećujemo isključivo djeci. Svake godine organiziramo razna događanja, ali ove nešto u manjem obimu nego inače. Tijekom dana članovi DND-a Našice posjetili su i Opću županijsku bolnicu te darovali voće, slatkiše i crtiće za male pacijente koji se liječe na Odjelu pedijatrije.” – rekla je Vlajnić.

Stric pivo

Pročitajte još