Četrdeseta sjednica Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa

Glavni odbor Hrvatskog Crvenog križa održao je u Nacionalnom logističkom centru Hrvatskog Crvenog križa 40. sjednicu na kojoj su članovi raspravljali o temi od velikog značaja za kvalitetan rad Hrvatskog Crvenog križa i njegovih društava – prijedlogu Statuta Hrvatskog Crvenog križa. Samom prijedlogu Statuta Hrvatskog Crvenog križa, prethodilo je utvrđivanje nacrta Statuta koji je, sukladno zaključku Glavnog odbora, upućen u javnu raspravu društvima Hrvatskog Crvenog križa 25. ožujka 2024.

Županijska društva Hrvatskog Crvenog križa organizirala su i koordinirala javnu raspravu svih odbora općinskih i gradskih društava s pravnom osobnošću na svom području. Po završetku postupka javna rasprave, 12. lipnja 2024. Statutarna komisija održala je sjednicu, provela stručnu raspravu o svim prijedlozima koje su uputila društva Hrvatskog Crvenog križa te izradila nacrt prijedloga Statuta koji su na jučerašnjoj sjednici raspravili članovi Glavnog odbora.

Osim o nacrtu Statuta Hrvatskog Crvenog križa, članovi Glavnog odbora raspravljali su imovini Hrvatskog Crvenog križa, problematici u radu pojedinih društava Hrvatskog Crvenog križa te su donijeli odluke o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa Glina, Grubišno Polje, Ploče, Dvor i Vinkovci, a informirani su i o provedenom 25. natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Izvor: HCK

Pročitajte još