Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ uručeno novo kombi vozilo

U Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ održana je svečanost uručenja novog kombi vozila za potrebe učenika Centra. Ključeve novog vozila ravnateljici Centra Maji Radoš Bučma uručili su zamjenik župana Josip Miletić i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Tom prigodom zamjenik župana Josip Miletić istakao je značaj ove donacije za koju je Osječko – baranjska županija izdvojila 15 tisuća eura što je trećina ukupne vrijednosti vozila. „Uvjeren sam da ćemo zajedničkim projektima još puno toga napraviti, ova djeca i zaposlenici to i zaslužuju. Osječko – baranjska županija u proteklih godinu dana osigurala je desetak kombi vozila za škole na području Županije. Taj kontinuitet zadržat ćemo i ubuduće.” – rekao je Miletić.

Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ pohađa 155 učenika od 7 do 21 godine starosti

Grad Osijek osigurao je dvije trećine sredstava za kombi vozilo, odnosno 32 tisuće eura. Staro vozilo više nije bilo u funkciji, a s ovim novi djeca će moći sigurnije i udobnije putovati, rekao je Radić. Istakao je tom prigodom i neke od projekata koje provodi Grad Osijek kao što je kupovina kombi vozila za osobe s invaliditetom, osiguravanje više od sto pomoćnika u nastavi, kao i financiranje asistenata za djecu u osječkim vrtićima. Osječkoj djeci s poteškoćama osigurani su i prijevoz na terapije, škola plivanja i druge projekte.

Ravnateljica Centra Štark Maja Radoš Bučma zahvalila se Gradu Osijeku i Osječko – baranjskoj županiji i rekla kako i Grad i Županija podržavaju ideje koje su uvijek usmjerene prema inkluziji učenika Centra u društvo i pokazivanja cijeloj zajednici da su jednako vrijedni članovi društva. Kobi vozilo ima inkluzivni smisao zato što ima ugrađenu rampu za invalidska kolica. „Od danas svi naši učenici će imati priliku otići bilo gdje, u Osijeku ili Županiji, ali i dalje i to zato što možemo prevesti i učenike u invalidskim kolicima. Takvu mobilnost ranije nismo imali, nije bilo mogućnosti prevoziti učenike u invalidskim kolicima u starom vozilu.” – rekla je ravnateljica Radoš Bučma.

Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ pohađa 155 učenika od 7 do 21 godine starosti, a u Briješću, na izdvojenoj lokaciji pružaju uslugu poludnevnog boravka za 55 odraslih korisnika s intelektualnim poteškoćama.

Pročitajte još