Centar za autizam Osijek u posjeti Policijskoj upravi

Ponukani željom da zavire u svijet policije, djeca i djelatnici Centra za autizam Osijek danas su posjetili Policijsku upravu osječko – baranjsku. Osim toga, razlog posjeta bio je i taj što su se učenici i djelatnici Centra uključili u humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, te su osobno donijeli plastične čepove i na taj način dali svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji.

Posjetitelji iz Centra za autizam Osijek imali su priliku spoznati osnove rada policijske službe i upoznati policajca kao prijatelja pomagača, uz lijepo iskustvo. Ove preventivne aktivnosti su komponente nacionalnih preventivnih projekata „Zajedno više možemo“ i „Zdrav za 5“.

Policijski službenici Ureda načelnika i I. Policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin, tom prigodom upoznali su učenike sa rodovima i načinom rada policije i odgovarali na njihova pitanja. Okupljenoj djeci u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske pažnju je privuklo službeno vozilo popularnog naziva „Marica“ koje policija koristi u svome svakodnevnom radu, dok su se neki odvažili ući u unutrašnjost vozila. Kroz ovakav način suradnje između policije i odgojno – obrazovnih ustanova policija se želi približiti djeci s ciljem ostvarenja veće razine povjerenja i osjećaja sigurnosti.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još