Budi navijač, a ne razbijač

Tijekom proteklih nekoliko dana u sportskoj dvorani u Našicama, odigrane su rukometne utakmice Hrvatske Premijer lige i EHF Euro lige između Rukometnog kluba „Nexe“ Našice i Rukometnog kluba „Metković“ te Rukometnog kluba „MSK Povazska Bystrica“ iz Slovačke.

Naime, 17. i 21. studenoga policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske i kontakt-policajci Policijske postaje Našice posjetiteljima i navijačima prezentirali su preventivne projekta „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“, uz podjelu edukativno-preventivnih materijala.

Cilj ovih policijskih preventivnih aktivnosti je povećati sigurnost na sportskim natjecanjima, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport, odnosno navijanje bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja kao i senzibiliziranje javnosti o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na nogometnim i rukometnim utakmicama kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još