Bogat vikend za URT “Nexe Team”


Dana 21.rujna 2019. godine povodom obilježavanja Dana grada Donjeg Miholjca održane su utrke za djecu. Među najmlađim sudionicima našla se i polaznica Škole trčanja URT „Nexe Team“ Našice Mia Hajnal koja je u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto te tako na najbolji način predstavila svoju školu trčanja i grad Našice. Rezultat koji je ostvarila Mia Hajnal samo je jedan od dokaza da trener Damir Mesec radi kvalitetno s najmlađim polaznicima kojih je sve više u Školi trčanja URT „Nexe Team“ Našice.

Dilj gora i jezero Petnja, 21.09.2019, okupili su najbolje trail trkače Slavonsko – baranjske trail lige. Radi se o Ligi koja broji 11 trail utrka diljem Slavonije i Baranje. Mazator trail prvi je puta održan prošle godine u rujnu, te je za prvo izdanje okupio oko 70-ak trail zaljubljenika. Ove godine, organizatori Ultramaraton klub Mazator i Udruga Kultura tijela, odlučili su proširiti discipline kako bi baš svaki trail trkač našao utrku za sebe.

Discipline su:

  • Petnja 6km / +190m
  • Pljuskara 14km / + 390m
  • Dilj gora 25km / + 660m

Pljuskara i Dilj gora boduju se za plasman u Slavonsko – baranjskoj trail ligi, dok se Petnja ne boduje i namjenjena je početnicima i onima koji žele upoznati prirodu oko jezera Petnja.

Član URT „Nexe Team„ Našice Duško Panković – Dule nije mogao propustiti ovaj izazov te se našao na najtežoj stazi od 25 km koju je uspješno istrčao.

U Parku prirode Kopački rit već četvrtu godinu za redom održala se sportska manifestacija pod nazivom Baranjski Ferivi polumaraton.

U nedjelju, 22. rujna 2019., ispred dvorca Tikveš startao je polumaraton, obiteljska utrka, poslovna štafeta i neizostavne dječje utrke. Ekipa URT „Nexe Team“ Našice našla se na ovim utrkama i to:

  • Mario Pavićić
  • Hrvoje Dundović
  • Dražen Ibriks
  • Ivan Špoljarić i
  • Žana Bilandžić

te su svi uspješno istrčali svoje dionice.

Na utrbi djece našli su se polaznici Škole trčanja URT „Nexe Team“ Našice Ema i Niko Devald koji su uspješno istrčali svoje utrke u vrlo jakoj konkurenciji polaznika raznih atletskih klubova sa regije te su na taj način stekli još jedno iskustvo koje će im zasigurno koristiti u budućim natjecanjima.

Izaslanstvo URT „Nexe Team“ Našice Tomislav Gall, Mario Pavičić, Zdenko Grahovac i Matija Gall dana 21 rujna. 2019. godine bilježilo je Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dan našičkih branitelja .Vijence je na spomen – obilježje “Uskrsla Hrvatska” položilo je državno, županijsko i gradsko izaslanstvo te udruge proizašle iz Domovinskog rata među kojima i URT „Nexe Team“ Našice. 

URT „Nexe Team“ Našice dobio je u svojim redovima i službeno maratonku. Naime 22. rujna 2019. godine Vesna Janković startala je na Pulskom maratonu te po prvi puta službeno istrčala ovu vrlo zahtjevnu disciplinu.

Predsjednik udruge Tomislav Gall čestitao je svim trkačima koji su bili aktivni ovog vikenda te istakao da je rezultat kao i niz aktivnosti koji članovi URT „Nexe Team“ Našice poduzimaju prethodnih mjeseci mjerilo kako je URT „Nexe Team“ jedna od najaktivnijih udruga u gradu.

 

Stric pivo

Pročitajte još