Biciklom po svijetu – Održano predavanje Hrvoja Jurića

bicikl2
 
 bicikl2

U organizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, a u sklopu manifestacije Noć knjige, održano je putopisno predavanje “Cestom leda do kraja svijeta”, predavača “Hrvoja Jurića.

Predavanje je održano u izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice.

kao domačin pvog vrlo zanimljivog predavanja bila je ravnateljica knjižnice i čitaonice Našice Silvija Šokić, a na predavanju se okupio veliki broj zainteresiranih sugrađana.

bicikl1

Kako je sam gospodin Jurić rekao na putovanjima je obično sam, ali zna se dogoditi da pojedine dionice provede i sa zanimljivim suputnicima. Isto tako za svoja putovanja, koja znaju trajati mjesecima ima veliku podršku u obitelji. 

“Zadnjih 6 godina putujem biciklom po cijeloj europi, a nešto malo sam vozio i po Africi. Do svega je došlo vrlo slučajno, jer nisam bio zadovoljan kako i kojim putem ide moj život i da ću na taj način zapeti u nekoj kolotečini,te da nemam kontrolu nad svojim životom. Odluke koje sam donosio do tada imale su veliki utjecaj od strane drugih ljudi, a to mi se nije sviđalo. Sjeo sam na biciklu sasvim slučajno, uzevši ga od svoga brata koji ga nije koristio i krenuo sam na put. Prvi put mi je bio odlazak na more, a važno je za naglasiti kako prije toga nisam imao nekog iskustva i nisam nekakav biciklist jer me to nije do tada zanimalo. Od tada sam ponekad i dva puta godišnje na ovakvim putovanjima i to me stvarno ispunjava.” – rekao je među ostalim Hrvoje Jurić – biciklist- avanturist.

bicikl3

Pročitajte još