Biciklist iz Šaptinovaca zatečen u nadzoru prometa s 2,53 promila

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske na području ove Policijske uprave za vikend u nadzoru prometa evidentirana su 24 vozača (17 vozača osobnog automobila i 7 vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 5. svibnja u 19,50 sati kada je u nadzoru prometa zatečen 45-godišnji hrvatski državljanin iz Šaptinovaca, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost od 2,53 promila alkohola u krvi.

Događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojoj su u jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede dok je u jednoj prometnoj nesreći nastala materijalna šteta. Jedna prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Donji Miholjac.

Osim alkohola evidentirano još 192 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 192 prekršaja od kojih 96 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 28 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja pod zabranom, 9 upravljanja neregistriranim vozilom i 50 ostalih prekršaja.

Udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera

Na županijskoj cesti broj 4257 između Osijeka i Bilja u subotu 6. svibnja u 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede. Vozač 62-godišnjak iz Sarvaša upravljao je osobnim automobilom i uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake udario je u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost od 2,53 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.940 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Upravljao automobilom pod zabranom i utjecajem alkohola

U Osijeku, u Vinkovačkoj ulici u subotu 6. svibnja u 21,25 sati u nadzoru prometa zatečen je 24-godišnjak iz Osijeka, koji je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,86 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.280 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Provalio u kontejner

Nepoznati počinitelj je između 6. i 7. svibnja u blizini Šaptinovaca provalio u ostavu za alat i metalni kontejner u vlasništvu pravne osobe iz kojih je otuđio zvučnu kutiju i motornu pilu. Počinjena materijalna šteta iznosi oko 600 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao bicikl

Nepoznati počinitelj je 28. travnja u Osijeku ispred trgovačkog centra ukrao nezaključan bicikl čime je 49-godišnjoj vlasnici pričinio materijalnu štetu od 500 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Otkriven kradljivac mobitela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. Policijske postaje Osijek otkriven je 38-godišnji počinitelj, koji je 5. svibnja u poslovnici pošte u Osijeku, ukrao dva mobilna uređaja, čime je pravnoj osobi počinjena materijalna šteta od oko 370 eura. Protiv osumnjičenog slijedi prijava za kazneno djelo „Krađa“ Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Policija otkrila kradljivca

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. Policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin otkriven je 43-godišnji počinitelj, koji je 5. svibnja u Josipovcu iz parkiranog nezaključanog automobila ukrao razne osobne stvari i dokumente te više bankovnih kartica koje je kartice potom koristio za više novčanih transakcija. Počinjena materijalna šteta 34-godišnjoj vlasnici naknadno će se utvrditi. Protiv osumnjičenog slijedi Posebno izvješće za kaznena djela „Krađa“ i „Računalna prijevara“ Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Pročitajte još