Betlehemskim svjetlom župan Mato Lukić upalio drugu adventsku svijeću u Osijeku

Župan Osječko – baranjske županije Mato Lukić upalio je sinoć (10. prosinca 2023. godine) drugu svijeću na adventskom vijencu ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla u Osijeku. Svijeću je zapalio betlehemskim svjetlom koje su članovi Udruge izviđača Slavonski hrast i Izviđačkog kluba Javor iz Osijeka donijeli iz Linza u Osijek.

„Zapaljena je druga adventska svijeća, svijeća koja simbolizira mir. Svima želim pronalazak mira u ovo predbožićno vrijeme i u vrijeme koje zadnjih godina sve više zahtjeva i očekivanja stavlja pred sve nas. Vrlo često kraj godine simbolizira kraj nečega, kraj određenog razdoblja, a isto tako i početak novoga pa se često preispitujemo jesmo li ispunili sva zadana očekivanja, ali i očekivanja koje smo sami sebi postavili. Zato u ovom tjednu želim svima da pronađu mir. Budite zadovoljni sobom, svojim obiteljima, okolinom u kojoj živite jer to nas u konačnici čini boljim ljudima.” – poručio je župan Mato Lukić.

Paljenju druge svijeće nazočio je predsjednik osječkog Gradskoga vijeća Tihomir Florijančić. Dodao je kako se ovom prigodom želi posebno zahvaliti hrvatskim braniteljima što su nam – kako je rekao – taj mir donijeli prije 30-ak godina i na tomu smo im zahvalni. „Ovu svijeću zapalili smo svjetlom koje nam je došlo iz Betlehema gdje danas na žalost ne vlada mir. Želim svima nama da nam mir dugo zavlada, a isto tako tamo gdje sada nema mira, a to je upravo Sveta zemlja, Ukrajina i druga mjesta svijeta gdje nema mira, da im taj mir dođe.” – poželio je.

Prigodni program, koji su svojim božićnim pjesmama još više uveličali Igor Delač i Slaven Batorek, pratili su mnogi građani Osijeka, koji su potom mogli svojim kućama ponijeti betlehemsko svjetlo.

Pročitajte još

This will close in 8 seconds