Ančica Anđelić od sada nastupa za reprezentaciju Hrvatske u savate boksu

kbk1a

kbk1a

Nakon što su prošlog vikenda u mjestu sveti Ivan Zelina kod Zagreba održane finalne borbe prvenstva Hrvatske u savate boxu i nakon vrlo dobro odrađenog meča naše sugrađanke Ančice Anđelić, hrvatski savate savez odlučio je da Ančica od sada nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Iako je zadnji meč, u kojem se Ančica borila za prvakinju Hrvatske, bio prije manje od tjedan dana, očito je da je još jedna vrlo važna borba pred našom hrabrom sportašicom. Balkansko prvenstvo, na kojemu se već do sada prijavilo 11 zemalja, održava se za dva tjedna u Varaždinu i tamo će biti i prvi nastup Ančice Anđelić koja će braniti naše hrvatske boje. O samom prvenstvu moći ćemo reći nešto više reći za koji dan kada dobijemo više informacija.

 

Za one koji nisu upoznati, prije tjedan dana u mjestu Ivan Zelina održana je borba za prvakinju hrvatske u savate boksu u kategoriji do 56 kilograma  između Ančice Anđelić i Anamarije Strahina i u tom meču koji je trajao 4 runde na bodove je pobijedila Strahina. Iako je borba bila vrlo izjednačena, i Ančicinoj suparnici je čak bilo i brojano, suci su odlučili da pobjeda 2 naprema 1 ide u korist Anamarije. Ipak, i sa tim gubitkom ponovljen je odličan prošlogodišnji rezultat gdje je Ančica Anđelić, članica KBK „Impact“ Našice viceprvakinja Hrvatske.

kbk2a

„Visoko drugo mjesto u Hrvatskoj je izniman rezultat i svi smo zadovoljni. I ja kao trener, ali tako i cijeli klub. Nažalost u finalu nam je nedostajalo i sreće, ali moramo ipak biti zadovoljni i drugim mjestom. Uloženo je puno truda i vremena u treninge i ponovno smo pokazali kako naš klub ima borce za sam vrh borilačkog sporta u Hrvatskoj. Nakon ovoga nastavljamo i dalje naporno raditi, a kako su sada pred nama nastupi za reprezentaciju, pripreme će biti još i veće. Vjerujemo da će se Ančica pokazati u dobrom svjetlu te da će biti na ponos svih nas u Našicama.“ – rekao je Stjepan Paska, trener KBK „Impact“ Našice.

Pročitajte još