Aktivnosti tijekom akcije “Poštujte naše znakove”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMETijekom provođenja akcije, koja se provodi u sklopu strateških aktivnosti Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, policija poduzima niz aktivnosti. Policijski službenici održavaju predavanja u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznaju djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Svakoga dana, a posebno u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici pojačano preventivno nadziru prometnice u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole.

Osim preventivnog i represivnog dijela akcije koji se odnosi na promet, intenziviraju se aktivnosti koje se odnose na sprečavanje nastanka i razvitka kažnjivih radnji i društveno neprihvatljivog ponašanja kod mladih.

U svrhu toga, tijekom mjeseca rujna, u koordinaciji policijskih službenika za mladež koji su nadležni za praćenje pojava i postupanja u područjima maloljetničke delikvencije i Odjela prevencije PU osječko – baranjske, policijski službenici u policijskim postajama intenzivno će provoditi aktivnosti koje se odnose na preveniranje rizična ponašanja, a posebice tijekom dana vikenda.

Planirane aktivnosti su usmjerene na neposredne nadzore ugostiteljskih objekata i zona ugostiteljskih objekata. objekata koji nude usluge igara na sreću, javnih mjesta (parkovi, šetnice) s ciljem uočavanja i evidentiranja prekršaja i kaznenih djela iz: Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o suzbijanju zIouporabe droga, Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda te ostalih zakona a sa ciljem zaštite prava djece i mladih.

Foto: arhiva

Stric pivo

Pročitajte još