70-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa

Provala u trgovinu

Provala u trgovinu


Kako piše u službenom izvještaju policije, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 70-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Počinitelj je na području Našica 26. ožujka iz dvije trgovačke radnje ukrao razne prehrambene artikle pričinivši materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Naime, 33-godišnjak je 04. prosinca 2017. godine u Petrijevcima u Kolodvorskoj ulici iz trgovačke radnje ukrao prehrambene artikle u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Nadalje, 33-godišnjak je 15. prosinca 2017. godine u Osijeku u Ulici kralja Trpimira iz trgovačke radnje ukrao razne prehrambene artikle u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Protiv oba počinitelja podnosimo posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Logo policija RHTEŠKE KRAĐE PROVALJIVANJEM

Nepoznati je počinitelj, s 26. na 27. ožujak u Osijeku u Ulici Cristiana Monspergera provalio u ugostiteljski objekt i trgovačku radnju te ukrao novac, cigarete i prehrambene artikle. 60-godišnjoj vlasnici pričinio je materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Nadalje, nepoznati je počinitelj u vremenu od 23. do 27. ožujka u Osijeku u Donjodravskoj ulici ušao u dvorište tvrtke te se popeo na dizalicu gdje je prerezao i ukrao električne vodiče i razne električne sklopove. Materijalna šteta se cijeni na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tragamo za nepoznatim počiniteljima.

Logo policija RHPOSJEDOVAO STRELJIVO

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Policijski službenici su 27. ožujka u dopodnevnim satima temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavili pretragu stana i drugih prostorija u Silašu. Pretragom je pronađen 21 komad raznog streljiva, 1 spremnik za automatsku pušku i 1 tromblonski nastavak za automatsku pušku. Protiv počinitelja podnosimo kaznenu prijavu.

Logo policija RHManje oružja, manje tragedija – izbacimo uljeza“ i dalje traje

Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Stric pivo

Pročitajte još