38. susret vatrogasaca Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske

U prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupec (VZG Varaždin) u subotu 20. travnja 2024. godine održan je 38. susret vatrogasaca Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske. Otvaranju manifestacije su prisustvovali župan Varaždinske županije Miljenko Stričak, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, zapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice Grada Varaždina Ivica Labaš i Marijan Ožinger, voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić te brojni gosti iz vatrogastva i lokalne zajednice.

Samu svečanost otvaranja su uveličali članovi puhačkog orkestra DVD-a Bednja. Župan Stričak je na početku svečanosti izvršio smotru 153 vatrogaskinje i vatrogasca Vatrogasne zajednice zdravstva. Na Susretu su sudjelovali vatrogasci iz DVD-a Zdravstvo Varaždin, DVD-a NPB dr. Ivan Barbot Popovača, Specijalne bolnice Krapinske Toplice, OB Zabok, Psihijatrijske bolnice Vrapče, DVD-a Zdravstvo Karlovac, OB Ogulin i Psihijatrijske bolnice Ugljan.

U popodnevnim satima održana je podjela priznanja i odlikovanja sudionicima Susreta

Potom je sve okupljene pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske Krešimir Svažić. Svi govornici su istaknuli veliku i humanu ulogu zdravstvenih djelatnika uključenih u vatrogastvo. Župan Stričak je pozdravio sve okupljene te istaknuo da je iznimna čast ugostiti pripadnike vatrogasnih društava u zdravstvu upravo u gradu u kojem je prije 160 godina započela hrvatska vatrogasna priča. Pozdravio je dvostruku ulogu sudionika u spašavanju ljudskih života, kao zdravstvenih djelatnika i kao vatrogasaca i otvorio Susret.

Uslijedila je godišnja skupština Zajednice na kojoj su prihvaćena sva podnesena izvješća. Nakon održavanja skupštine krenuo je daljnji program susreta. Martina Melnjak, voditeljica zaštite od požara OB Varaždin održala je predavanja na temu „Mjere zaštite od požara u Općoj bolnici Varaždin”. Održana su i natjecanja u kojem su se ekipe natjecale u sportskim igrama. U popodnevnim satima održana je podjela priznanja i odlikovanja sudionicima Susreta.

Izvor: HVZ

Pročitajte još