3.HNL Istok, 30. kolo – Našk – Višnjevac 1:2(1:1)

nog1a

Nogometaši Naška su u utakmicu protiv Višnjevca ušli znatno oslabljeni. Zbog žutih iz  Antina nije bilo mladih Bibića i Nekića dok je iskusniji Hrvoje Galinec ozlijeđen na treningu.

To im je bio veliki nedostatak, iako su po igri s Višnjevčanima zaslužili bod. Prvu prigodu za vodstvo imao je Našk u trinaestoj minuti. Kubaček je nabacio na Mijatovića koji prebacuje gredu. Desetak minuta kasnije sam pred Petrovićem našao se Liović. Vratar Naška je odlično reagirao i loptu izbacio za udarac iz kuta. Na isteku prve trećine vodstvo za Našk. Dugačka lopta ubačena je na iskusnog Kubačeka koji kraj nemoćnog Jakovljevića loptu nogom šalje u mrežu. To kao da je dalo impuls gostima koji sve ozbiljnije atakiraju prema vrazima Naška. Do poravnanja dolazi nakon oštro upućene lopte na našičkog vratara, njegovog „odbijanca“ i neusuglašene uže obrane da loptu izbije u polje. Damjanović je najprisebniji i pogađa mrežu. U posljednjim trenucima šut istog igrača Patrović brani.           

nog3a 

Drugo poluvrijeme Špehar je uveo nove igrače dok je Našk nastavio u istom sastavu. Igralo se obostrano otvoreno, bez ikakvih kalkulacija. U takvoj igri Višnjevac je bio s(p)retniji i pogotkom ponajboljeg igrača došao do pobjede. Do tog vremena obje su momčadi imale izgledne prigode, ona Mijatovića je bila stopostotna. Pogodak za Višnjevac dogodio se deset minuta prije kraja. Dobro izveden protunapad s lijeve strane, ubačena lopta je na desetak metara gdje se našao Damjanović i loptu kraj nemoćnog Petrovića poslao u mrežu. Pet minuta prije kraja dvojbena situacija kakvih se vidi na nogometnim terenima. Ubačena lopta pogađa jednog od obrambenih igrača Višnjevca u ruku ali se zviždaljka glavnog suca nije oglasila. Našičani su pokušali sve kako bi došli do poravnanja ali je vremena bilo sve manje i manje.

nog2a

Našice – Gradski stadion. Gledatelja 100.

Glavni sudac: Miro Karlović(Vapovo).

Pomoćni suci Vladimir Buček(Osijek), Josip Šubarić(Vukovar).

Četvrti sudac Mihael Dendis(Jelisavac).

Delegat Ivo Bogdanović(Vukovar).

Strijelci: 1:0 – Kubaček(30), 1:1 – Damjanović(39), 1:2 – Damjanović(81).

Opomenuti igrači: Topić, Dominković(Višnjevac).

Našk: Petrović, Tomaš, Barišić, Šundalić, Knežević, Kubaček(od 79. Mihaljević), Mijatović, Slivečko(od 68. Tomac), Vučemilović(od 66. Horvatek), Hečimović, Šulava.

Trener Milan Vuica.

Višnjevac: Jakovljević, Mihaljev(od 68. Topić), Andabak, Grgić, Skelnder, Barišić, Žitnjak, Damjanović, Horvatin(od 46. Arežina), Mioč, Liović(od 40. Dominković).

Trener Robert Špehar.

Igrač utakmice: Dominik Damjanović (Višnjevac).

{igallery id=7146|cid=125|pid=1|type=random|children=0|addlinks=0|tags=|limit=0}

Pročitajte još