Noviteti u knjižnici: knjige za djecu i mlade

Bliži se kraj školske godine, vrijeme opuštanja, zabave i odmora. Mnogi učenici krenut će u ljetne avanture, drugi će samo odmarati, no, praznici se mogu učiniti zanimljivim i s dobrom knjigom po vlastitom izvoru u kojoj će djeca i mladi istinski uživati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENa policama našičke knjižnice nalaze se brojni novi naslovi za djecu i mladež, a mi vam donosimo neke od njih.

Kocke od maka novi je roman za mlade višestruko nagrađivane dječje spisateljice Snježane Babić Višnjić. Netko je prijavio nestanak jedne djevojke u predgrađu i mladi kolege policajci ispituju susjede je li tko što vidio ili čuo. Iskazi su različiti i kontradiktorni, sve je tako nejasno… Jedino je jasan miris kolača od maka i vruće kave te sjećanja iz djetinjstva koja naviru. Tko su Magda, Dana, Lena, pročitajte u ovom napetom romanu, a za rješavanje ove zagonetke mogu vam pomoći i kocke od maka.

Ako ste maturantica koja je upravo došla u novu školu, stvari nikad nisu jednostavne. To što vam je mama u zatvoru, što živite pod čizmom Korporacije, što vas kontroliraju na svakom koraku ni malo ne pomaže. Kad se tome doda kako je pola svijeta poplavljeno zbog divljih vremenskih prilika koje je izazvala ljudska nebriga, stvarno vam još ne trebaju i prisutni srednjoškolski ljubavni problemi. Na policama se nalazi i ova knjiga pod nazivom Korporativna škola autora Benjamina Gormana.

Knjige za osnovnoškolce

Za nešto mlađe, na police je stigao pustolovno-detektivski strip-serijal za djecu Višnjin dnevnik autorice Aurélie Neyret. Glavna protagonistica simpatična je desetogodišnjakinja koja želi postati spisateljica. U namjeri da to ostvari, u dnevnik upisuje svakodnevne doživljaje promatrajući ljude koje susreće. Serijal je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta.

U knjizi Viktorije Faust, Tri male vještice u hladnoj zimskoj noći čitajte o maloj vještici Iskri koja postaje dvorska mala na kraljevskom dvoru. No na dvoru ne vole vještice. Skrivajući svoju pravu prirodu, djevojčica pokušava preživjeti u šašavom, ludom, ali i opasnom kraljevskom svijetu, ne znajući da će je izdati osoba od koje se to najmanje nadala. čitajte o maloj vještici Iskri koja postaje dvorska mala na kraljevskom dvoru. No na dvoru ne vole vještice. Skrivajući svoju pravu prirodu, djevojčica pokušava preživjeti u šašavom, ludom, ali i opasnom kraljevskom svijetu, ne znajući da će je izdati osoba od koje se to najmanje nadala.

Mala kuća u preriji autorice Laure Wilder Ingalls nastavak je priče o Lauri i njenoj obitelji koji u ovoj knjizi putuju na Zapad, u zemlju Indijanaca kako bi započeli drugačiji život na plodnim travnatim ravnicama. Knjiga opisuje davno nestali svijet američkih pionira i njihov život u skladu s prirodom. Jednostavno pisana i topla priča namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Pročitajte još

Učitavanje...