Malčerom aktivirao bombe

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 8. lipnja, oko 10,10 sati, između Koritne i Šodolovca, u kanalu Veliki Medveš, došlo je do eksplozije. Radnik tvrtke je prilikom košnje kanala malčerom aktivirao dvije bombe. Ozlijeđenih nije bilo, dok je eksplozijom oštećen malčer i blatobran traktora. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici očevidne ekipe Policijske postaje Đakovo u suradnji sa policijskim službenikom za protueksplozijsku zaštitu. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 5 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem koji je neodgovorno odbacio bombe i doveo u opasnost ljude i imovinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEMUP podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, a dvije prometne nesreće dogodile su se na području Belog Manastira. U četiri prometne nesreće četiri osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena. Dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Jučer, 8. lipnja, na području Policijske uprave osječko baranjske evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,05 sati, u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin iz Zmajevca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,75 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 8. lipnja, u 17,05 sati, na državnoj cesti broj 7, između Kozarca i Belog Manastira, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Osobnom automobilu, kojim je upravljala 41-godišnja hrvatska državljanka iz Kneževih Vinograda, isteklo je važenje prometne dozvole do 15 dana. Vozačica je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletjela s kolnika te joj je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,78 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još

Učitavanje...