20. Ljetna škola mladih društava Crvenog križa Osječko – baranjske županije mladih je pred nama

U nedjelju počinje 20. po redu Ljetna škola mladih društava Crvenog križa Osječko – baranjske županije u Odmaralištu Merkur u Orahovici. GDCK Našice sudjeluje s 8 mladih sudionika: Rea Minarek, Lana Zebić, Iva Bogdanović, Leona Kovačić, Magdalena Rukavina, Matea Kokanović, Viktor Jedinak i Ivan Dragić dok Lea Boškić, Dunja Golub, Igor Feldi i Dorijan Lamot sudjeluju u organizaciji i provođenju programa ljetne škole. Ove godine na ljetnoj školi će sudjelovati 7 društava iz Osječko – baranjske županije: Beli Manastir, Darda, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Osijek i Valpovo, a od gostujućih društava Brčko, Tuzla, Sombor, Novi Sad, Trogir, Čakovec, a sudjelovati će i raseljene mlade osobe iz Ukrajine. Ukupno će bit 70ak sudionika.

Tijekom ljetne škole koja će trajati od 20. do 28. kolovoza, sudionici će sudjelovati na pet glavnih programa: Prva pomoć, Realistični prikaz ozljeda, Terenske jedinice, Klimatske promjene i prevencija ovisnosti te Migracije i prevencija trgovanja ljudima. Također u programu su i radionice Komunikacija, Superspasioc i Medobeelje.

Za zabavu i opuštanje pripremljene su i sportske aktivnosti (nogomet, odbojka, graničar), izlet na jezero, filmska večer, glazbena radionica, kreativna radionica, tematska večer, a otvoren će biti i bazen. Na ljetnoj školi će biti održan i Sajam Crvenokrižaških središta na kojemu će društva predstaviti svoje gradove.

Ljetna škola inače okuplja mlade na edukaciju iz programa Crvenoga križa, radi na razvijanju sportskog i timskog duha, uklanjanju predrasuda i stereotipa, razvijanju empatije i kulture nenasilja te pruža mladima mogućnost da upoznaju istomišljenike iz drugih mjesta te razmjene iskustva i stvaraju lijepe uspomene.

Pročitajte još