16. Digitalna Noć muzeja- “Muzej u selidbi” danas od 21 sat

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEI ove godine Zavičajni muzej Našice uključio se u manifestaciju Noć muzeja. Prema preporuci organizatora da se ove godine ponude određeni online programi, djelatnici ZMN-a odlučili su ponuditi šetnju muzejom svojim gledateljima na poseban način.

Za ovogodišnju manifestaciju, pripremili su emisiju “Muzej u selidbi” koja će biti emitirana od 21 do 22 sata na Facebook stranici i YouTube kanalu TV Našice.com. U emisiji gostuje ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak koja će govoriti o aktualnom trenutku u Zavičajnom muzeju Našice i što se događa unutar proteklih nekoliko mjeseci u prostorima dvorca Pejačević koji se selidbom muzejske građe i opreme priprema za višegodišnje razdoblje obnove. Naime, uskoro predstoji veliki projekt obnove dvorca Pejačević pa je stoga unazad nekoliko mjeseci muzej zatvoren, a djelatnici su odlučili približiti gledateljima što se događa iza tih zatvorenih vrata i prikazati dio svoje svakodnevice. Proteklih mjeseci pripremali su svoju građu za preseljenje te ju postupno dislocirali u jedan novi privremeni prostor. Kako je navela ravnateljica, trebalo je prenijeti i dislocirati otprilike 12 000 predmeta s pet etaža dvorca, podruma, suterena, prizemlja, prvoga kata i tavana do kojeg vodi vrlo zahtjevno stubište. Uz sve prethodne pripreme te selidbu, vršila se i jedna velika reinventarizacija građe.

Djelatnici ZMN-a provest će vas u virtualnom obilasku kroz ispražnjeni dvorac Pejačević i nove izmještene prostora Muzeja.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Ckz7C_xCf58[/embedyt]

Pročitajte još

Učitavanje...