Održan memorijal Šime Buzov – i ove godine pobjednički pehar uzeli motociklisti iz PU osječko – baranjske

U Puli je danas održano 12. po redu natjecanje policijskih motorista, koje od 2015. godine nosi naziv Memorijal Šime Buzov. Natjecanje nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko – dalmatinske Šimi Buzovu koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.

Natjecanje su organizirali Služba za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Policijska akademija, uz organizacijsku podršku Policijske uprave istarske, a svoje vještine pokazalo je četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije.

Provjeravala se i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme

Nakon minute šutnje za stradalog policijskog službenika, natjecatelji su s motorima težine oko 300 kilograma pokazali svoja znanja i vještina na posebno priređenom poligonu, a sve pod budnim okom sudaca koji su svaku grešku kažnjavali negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Ivan Ljubas iz PU osječko – baranjske. Drugo mjesto pripalo je Slavku Lijiću, također iz PU osječko – baranjske, dok je treći bio Tomislav Soldo iz PU istarske. U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU osječko – baranjske (Ivan Ljubas i Slavko Lijić). Drugo mjesto osvojila je ekipa PU istarske (Tomislav Soldo i Zvonimir Mijačević), a treća je bila ekipa PU međimurske (Neven Ceilinger i Branimir Leko).

Prigodne nagrade dodijeljene su i policijskim službenicima koje su bile jedine pripadnice nježnijeg spola među muškim kolegama i koje su sudjelovale u revijalnom dijelu natjecanja, Aniti Prgomet Buić iz PU istarske i Dorotei Heinrich iz PU zagrebačke.

FOTO: PU istarska

Pročitajte još