100 ružica povodom Dana žena

 

Mladi Crvenog križa Našice jučer su obilježili Međunarodni dan žena. U ponedjeljak na sastanku mladih izradili su 100 ružica, a tijekom jučerašnjeg dana ih podijelili građankama Grada Našica. Ciljano odredište bila je OŠ Dore Pejačević gdje je bio Dan otvorenih vrata, a putem do tamo i nazad uljepšali su dan ženama u prolazu.

Na jučerašnji dan zahvalili su se ženama, majkama, bakama, sestrama i svim ostalim ženama na radosti, sreći, osmijehu, ljubavi, potpori, hrabrosti, znanju i svemu ostalome što od sebe uvijek sa srcem poklanjaju. Ovim danom divimo se i velikim postignućima žena. Kao Našičani prisjetili su se Dore Pejačević, prve Hrvatske skladateljice kojoj je ova godina 100 obljetnica smrti. Dora je dio svoga života, osim velikog doprinosa Hrvatskoj glazbi, puno vremena i truda posvetila građanima u potrebi volontiranjem u bolnici Crvenog križa u Našicama. Njen primjer i danas u Našicama slijede 80ak volonterki koje svoje vrijeme, rad, trud i znanje poklanjaju građanima u potrebi. Njoj u čast, mladi su danas podijelili 100 ružica građankama.

Mladi Crvenog križa Našice i Crveni križ Našice zahvaljuju se svim svojim volonterkama, djelatnicama, suradnicama na trudu i radu kroz cijelu godinu, dobrovoljnim darivateljicama krvi na vremenu i svakoj poklonjenoj kapljici krvi te svim ostalim građankama koje sudjeluju u radu CK Našice. Svima njima, ali i svim ostalim ženama od srca su čestitali Međunarodni dan žena.

Aktivnost je sufinancirana sredstvima EU od strane Agencije za mobilnost i programe EU iz programa Europskih snaga solidarnosti kroz projekt “Zdravlje na prvom mjestu”.

Pročitajte još