reklamavelika2015a

vrtic1Nove odlične vijesti za naše najmlađe sugrađane, jer u 2018. godini počinju radovi na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića „Zvončić” Našice. Stigla je odluka iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju energetske obnove vtića. Odobren je iznos od 912.671,59 kuna, a prije je već odobrena potpora od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 1.406.698,70 kuna. Početak radova na energetskoj obnovi vrtića se planira u proljeće 2018. godine.
 
Josip Miletić gradonačelnik Grada Našica o ovoj važnoj donaciji za naš grad i obnovi vrtića je izjavio.

"Još jedna lijepa vijest u našem gradu. Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobili smo dodatni izvor za sufinanciranje energetske obnove vrtića. Radi se o iznosu od 912 000 kuna. Odluku je potpisala ministrica Gabrijela Žalac i u ime Grada Našica zahvaljujemo na podršci. Ovo je izuzetno važan projekt na kojem ćemo podići standard i kvalitetu života naših najmlađih. S ovime idemo u energetsku obnovu vrtića u idućoj godini, a treba još jedanput podsjetiti da milion i četristo tisuća kuna smo već dobili od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. To je ukupno oko 2,3 miliona kuna sredstava koje ćemo dobiti od ukupne vrijednosti koja je oko 3 miliona kuna energetske obnove dječjeg vrtića. Mislim da će sve ovo biti na radost svih naših mališana, ali isto tako i nas roditelja, jer je vrlo važno da djeca imaju kvalitetniji, adekvatniji i primjereniji smještaj u našem vrtiću. Ono što će se također svakako ostvariti u budućem razdoblju je energetska ušteda više od 50% na energentima, a nadamo se i realizaciji projekta u novoj 2018. godini. U ovom zimskom periodu pripremiti ćemo javnu nabavu i sve što je potrebno od dokumentacije kako bi s ljepšim vremenom s proljećem krenuli u obnovu vrtića. Najveći dio radova planirati ćemo u ljetnom razdoblju kada vrtić radi u smanjenom obimu posla.” - rekao je gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

vrtic2

Vrlo zadovoljna bila je i Snježana Kanđera ravnateljica Dječjeg vrtića „Zvončić” Našice.

"Ovaj korak je iznimno bitan, pa bi čak rekla i povijesno važan za našu instituciju. To je zbog toga što je naša ustanova građena u tri faze kao građevina, šezdesetih godina, zatim sedamdesetih je dograđivana u donjem dijelu. Isto tako 2011. godine je bila treća dogradnja i još se sjećamo svi američke donacije te dobre suradnje američke i hrvatske vojske. Iako se vrtić redovito održava, vodi se briga o njemu, popravci su također nemonovni i sva potrebna održavanja, ovo će biti jedan izniman korak, jer računamo s velikim uštedama energenata. Dakle, to će postati objekt koji će biti energetski održiv i samoodrživ, jer se planiraju veliki zahvati. Praktično cijeli objekt će dobiti novo ruho, nove instalacije od krova do zidova, do ovojnice zgrade, kotlovnice što je predviđeno i planirano svim projektima vezanim uz energetsku obnovu vrtića. To je značajno, ne samo za nas kao instituciju, nego za cijeli naš grad, za našu djecu. Ovim se dobiva jedna nova kvaliteta življenja i rada što nas posebno veseli i raduje. Dugo smo čekali na ovaj korak i zahvalna sam svima koji su sudjelovali u stvaranju ovog projekta i svima onima koji su nam omogućili da dobijemo ova sredstva te da iznesemo ovaj veliki projekt na zadovoljstvo svih naših sugrađana i roditelja.” - rekla je ravnateljica Snježana Kanđera.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.