reklamavelika2015a

vojarna1

Povodom obilježavanja 25. obljetnice 5. gardijske brigade "Sokolovi" i 10. obljetnice prve mehanizirane bojne "Sokolovi" održan je i Dan otvorenih vrata našičke vojarne.

U sklopu toga održana je i svečanost preimenovanja vojarne Našice u "Vojarnu 132. brigade hrvatske vojske" Našice. U prostoru vojarne bila su izložena borbena vozila kojima raspolaže gardijska oklopno mehanizirana brigada tenk M-84, borbeno vozilo pješaštva M-80, borbeno oklopno vozilo POLO M-83, izvidničko vozilo MRAP, minobacač od 120 mm i razno pješačko naoružanje. U obilasku i razgledavanju borbenih vozila i opreme, osim zainteresiranih građana, došlo je i preko 600 djece iz vrtića i škola našičkog kraja.

O danu otvorenih vrata u Vojarni 132. brigade hrvatske vojske nekoliko rečenica rekao je satnik Željko Rilko.

vojarna3

"Danas je u vojarni obilježavanje 25. obljetnice 5. gardijske brigade "Sokolovi" i ujedno 10. obljetnica prve mehanizirane bojne "Sokolovi". Uz tu svečanost, posebna prigoda je i preimenovanje vojarne Našice u Vojarnu 132. brigade hrvatske vojske. Upriličeno je i svečano otkrivanje ploče s nazivom, a upravo povodom toga, u vojarni je od 9 do 15 sati prikazana izložba borbenih vozila, opreme i naoružanja. Isto tako prikazivan je film o 5. gardijskoj brigadi i našoj prvoj mehaniziranoj bojni Sokolovi, a također je izvedena pokazna vježba mehanizirane desetine."

vojarna6

Na svečanosti bili su u ime pripadnika 132. brigade pukovnik Ivica Tomljanović, zapovjednik gardijske oklopno mehanizirane brigade brigadni general Denis Tretinjak, zapovjednik prve mehanizirane bojne "Sokolovi" bojnik Robert Poljak, predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, načelnik Policijske uprave osječko – baranjske Ladislav Bece, načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Našica Saša Ljubljanović te vojni kapelan Ante Mihaljević.

Ploču s novim imenom vojarne otkrili su Đuka Marod i Marin Sertić sinovi poginulih hrvatskih branitelja.

U ime 132 brigade pukovnik Ivica Tomljanović je među ostalim rekao.

vojarna4

"Izuzetna mi je čast što danas prisustvujem preimenovanju vojarne u ime 132. brigade na koju smo mi Našičani, posebno pripadnici 132 brigade, izuzetno ponosni. S punim poštovanjem pozdravljam mladi naraštaj koji je tu lijepo vidjeti, sve goste, branitelje iz 132. brigade, a posebno sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Također mi je iznimna čast u ime 132. brigade, kroz koju je prošlo preko pet tisuća ljudi, čestitati današnji dan."

Sve okupljene je pozdravio Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je u svom obraćanju istaknuo.

vojarna2

"Ovo je dan koji našoj vojarni vraća srce i ona upravo na ovaj današnji dan dobiva zasluženo ime koje joj pripada, "Vojarna 132. brigade hrvatske vojske". Nemjerljiva je žrtva koju su te sada već davne 1991. godine, kada je vihor rata zahvatio našu domovinu, dalo gotovo 5000 pripadnika ove brigade. Zahvaljujem se svima na dolasku na ovu svečanost te izražavam zadovoljstvo svima koji su uključeni u organizaciju cjelokupnog ovog događaja vrlo važnog za cijeli naš kraj. Lijepo je danas vidjeti u vojarni veliki broj ljudi, a pogotovo naših najmlađih jer na njima svijet ostaje, a na nama je da oni povijest ne zaborave. Isto tako zahvaljujem se ovom prilikom i dvojici sinova poginulih hrvatskih branitelja gospodinu Marodu i gospodinu Sertiću, što su otkrili ploču s novim imenom naše vojarne. Ovaj naziv što piše na ovoj ploči neka bude na ponos svim braniteljima 132. brigade." - rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

vojarna5

Nakon otkrivanja ploče s novim imenom vojarne, održano je i svečano postrojavanje, a sve u povodu 25. obljetnice 5. gardijske brigade "Sokolovi" i 10. obljetnice prve mehanizirane bojne "Sokolovi".

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.