bon2017 12

lovro1

U Našicama u gradskoj vijećnici je održano svečano potpisivanje Odluka o dodjeli sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama Osječko - baranjske županije za financiranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda.

U ime domaćina riječi dobrodošlice izrekao je gradonačelnik Našica Stjepan Pintarić, a u ime Osječko baranjske županije dožupan Željko Kraljičak. Odluke gradonačelnicima i načelnicima općina je podijelio ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević uz prisustvo državne tajnice Dunje Magaš i pomoćnika ministra Zdravka Vukića. Nakon potpisivanja u ime svih gradonačelnika i načelnika općina ministru je zahvalio općinski načelnik Antunovca i saborski zastupnik Ivan Anušić.

Ukupno su odobrena sredstva za 24 projekta iz gradova Našice i Valpovo te općina Darda, Podgorač, Antunovac, Vuka, Feričanci, Donja Motičina, Podravska Moslavina, Jagodnjak, Koška, Draž, Punitovci, Đurđenovac, Gorjani, Levanjska Varoš, Marijanci, Drenje, Petrijevci, Vladislavci, Čepin, Strizivojna, Erdut i Šodolovci.

Grad Našice dobio je 300.000 kuna za rekonstrukciju javno prometnih površina u Vinogradskoj ulici i dijelu ulice bana Josipa Jelačića u Našicama.

Općina Đurđenovac dobila je 100.000 kuna za izgradnju pješačke staze u ulici Matije Gupca u naselju Beljevina.

lovro3

Ministar je među ostalim naglasio kako ovo ministarstvo nije veliko u investicijskom smislu, dakle, više se bavi zakonodavnim aktivnostima, no nastoji kroz program financiranja projekata komunalnog gospodarstva omogućiti izjednačavanje komunalnog standarda u svim sredinama.

"Ne smije čovjek koji živi u maloj sredini osjećati hendikep ako nema komunalnu, društvenu, socijalnu i gospodarsku infrastrukturu. Dodao je da su to sredstva od legalizacije koje ministarstvo želi u najvećem dijelu vratiti jedinicama lokalne samouprave u što je moguće većem iznosu." Isto tako ministar je najavio da su osigurana sredstva i za financiranje energetske obnove škola i stambenih zgrada te da je 20 takvih projekata prijavljeno iz Osječko - baranjske županije. Također je naglasio da njegovo ministarstvo ove godine na raspolaganju ima 40 milijuna kuna, odnosno deset milijuna kuna više nego 2016., dok je 2015. raspolagalo sa samo 5 milijuna kuna.

"Zahvaljujem gradonačelniku na gostoprimstvu i našem, saborskom zastupniku gospodinu Anušiću koji su pomogli u pripremi i lobiranju za ove projekte." - rekao je za kraj ministar Lovro Kuščević.

lovro2

Na ministra nadovezao se i našičanin, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Zdravko Vukić.

"Drago mi je da je u godinu dana ministar Graditeljstva Lovro Kuščević po drugi puta u gradu Našicma. Ovoga puta na realizaciji projekata vezanih za razvoj Osječko - baranjske županije. Isto tako raduje me činjenica da su gradonačelnik Stjepan Pintarić i predsjednik gradskog vijeća Josip Miletić uputili poziv ministru i da se on odazvao, a što je najvažnije da su sredstva stigla u našički kraj kao i na područje cijele Osječko - baranjske županije"

Nakon svečanog potpisivanja, ministar Kušćević sa svojim suradnicima u pratnji gradonačelnika Našica Stjepana Pintarića obišao je Zvonimirovu ulicu koja je također obnovljena uz pomoć sredstava dobivenih od ministarstva.

lovro4

"Veliko mi je zadovoljstvo što je danas u Našice došao ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević te što se mogao uvjeriti kako smo utrošili sredstva koja smo dobili od ministarstva te kako ćemo ih i dalje trošiti kada ponovo dođu kod u naš grad. Dodijeljena su sredstva za čitavu Osječko - baranjsku županiju no ono što je izuzetno važno Našice su dobile 300.000 kuna za novu investiciju koja je već pokrenuta i natječaj za izvođača je već u tijeku, dok je kompletna procijenjena vrijednost uređenja Vinogradske ulice 1,8 milijna kuna. Svakako je za podsjetiti kako smo prošle godine za rekonstrukciju ulice Kralja Zvonimira također od Ministarstva graditeljstva dobili 320 tisuća kuna. Upravo zbog toga smo danas u pratnji ministra i obišli spomenutu ulicu gdje se mogao uvjeriti kako to danas izgleda te koliko se s tom investicijom dobilo. Naime upravo ta ulica je bila vrlo kritična, a ujedno i vrlo važna zbog velikog prometa prema Općoj bolnici Našice, pa smatramo kako smo vrlo kvalitetno uložili sva sredstva." - rekao je među ostalim gradonačelnik Stjepan Pintarić.  

 
banner kraj

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.