banner izzy2016

sastana1

Danas je Našicama u uredu gradonačelnika održan radni sastanak na kojem su uz Osječko – baranjskog župana Ivana Anušića bili domaćin gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, predsjednik gradskog vijeća Stjepan Pintarić, potpredsjednik županijske skupštine Ivica Čeme, županijski vijećnik Vanja Prošić i pročelnik za financije grada Našica Franjo Vladika.

Gradonačelnik grada Našica Josip Miletić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom župana kao i dosadašnjom suradnjom Grada i Županije.

"U današnjem radnom posjetu župana Ivana Anušića, uz ovaj radni sastanak, odlučili smo obići najveći gospodarski subjekt u gradu Našicama Nexe grupu, a nakon toga je predviđen obilazak srednje škole gdje je u planu potpisivanje ugovora o nastavaku rekonstrukcije školskog igrališta. Zahvaljujem županu na dolasku i potpori gradu Našicama i nadam se da će uskoro biti još jedan radni sastanak na kojem ćemo tematski proći sve ono što se u 2017. godini događalo u gradu Našicama i dogovoriti stvari koje su važne za 2018. godinu." - rekao je gradonačelnik Josip Miletić. sastana2

Župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić o posjetu gradu je izjavio.

„U zadnje vrijeme smo napravili nekoliko posjeta Gradu Našicama te sufinancirali određene projekte, a ovo nije zadnji ovakav posjet Planiramo već za nekoliko tjedana ponovno doći u grad Našice, razgovarati o konkretnim projektima i suradnji Grada Našica i Osječko – baranjske županije. Isto tako, danas smo ovdje zbog obilaska jednog od najvećih gospodarskih subjekata Nexe grupu, a nakon toga nam je plan otići u srednju školu Isidor Kršnjavi Našice te potpisati ugovor o dovršetku uređenja vanjskih sportskih terena. Ugovor je vrijedan 407 tisuća kuna s kojim ćemo dovršiti i izgraditi atletsku stazu, a time će županija s konkretnim financijskim sredstvima sudjelovati u realizaciji i razvoju projekata na području grada Našica.”

 
bricks2016

 

Log in to comment
sastanak0

Danas su službeno započeli radovi katastarske izmjere općine Martin i dijelova katastarskih općina Našice i Pribiševci. Povodom toga u Našicama u prostorijama gradske uprave održan je radni sastanak na kojem su osim domaćina gradonačelnika Josipa Miletića i zamjenika Hrvoja Šimića bili prisutni župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, predstavnici Državne geodetske uprave na čelu s Načelnikom Odjela za katastarske izmjere Nikolom Vučićem, voditelj Područnog ureda za katastar Ispostave Našice Mirko Walter i drugim predstavnicima izvođača radova. Vrijednost ovog projekta je miljuna i sedamsto tisuća kuna, a sufinanciraju ga Državna geodetska uprava, županija Osječko – baranjska i grad Našice.

.be

Ivan Anušić župan Osječko – baranjske županije o ulozi županije u ovom projektu je izjavio.

sastanak0b

„Potpisali smo ugovor s Državnom geodetskom upravom, gradom Našicama i županijom Osječkom – baranjskom. Radimo katastarsku izmjeru triju katastarskih općina na području grada Našica. Vrijednost projekta je milijun i sedamsto tisuća kuna od toga 522 tisuće kuna financira Osječko – baranjska županija, 522 tisuće kuna financira grad Našice, a ostatak financira Državna geodetska uprava. Katastarskim izmjerama dobivamo funkcionalnije i racionalnije raspolaganje prostorom, lakše razvijanje gospodarstva, lakše razvijanje projekata, lakši pristup s tim projektima fondovima Europske unije. Osječko – baranjska županija je jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja sufinancira ovakve projekte i koja je u ovom trenutku od 2003. godine ukupno osamnaest i pol milijuna kuna utrošila na sufinanciranje izmjera. Ukupno se radi o 41 tisući hektara koji se trebaju katastarski premjeriti i izmjeriti ili koje su već izmjerene. Vrlo je važno da i lokalna samouprava i županija i Državna geodetska uprava zajedno smo na ovom projektu. Donekle je stanje katastarskih knjiga kod nas uredu jer u prošlosti smo to znali sređivati i oni koji su bili prije nas su to sređivali, ali ipak je potrebno izvršiti katastarske izmjere i nadamo se da ćemo u skoro vrijeme imati potpuno katastarski izmjerenu cijelu Osječko – baranjsku županiju.”

Gradonačelnik grada Našica Josip Miletić o značenju ovog vrlo vrijednog projekta u kojemu uz Županiju i Državne geodetske uprave sudjeluje i Grad Našice s 522 tisuće kuna. 

sastanak0a

„Drago mi je da smo danas u gradu Našicama da možemo početi s radovima na izmjeri katastarske općine Martin. Ovo je izuzetno vrijedan i važan projekt za naš grad ukupne vrijednosti milijun i sedamsto tisuća kuna, sufinanciran s Osječko – baranjskom županijom zajedno s Državnom geodetskom upravom. Ovo je nešto što će prije svega podići standard građana da mogu adekvatno raspolagati sa svojim zemljištima, a gradu omogućiti prijave na brojne Europske projekte. Već jedan od njih smo nominirali u Martinu. Puno je toga što dobro donosi ova katastarska izmjera, a prije svega dobrobit našim sugrađanima mjesta Martin i Brezik. Nešto što će svakako pomoći da budemo uređeniji, kvalitetnije organizirani. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovome, a prije svega Državnoj geodetskoj upravi i Osječko – baranjskoj županiji na čelu s našim županom gospodinom Ivanom Anušićem što su prepoznali vrijednost ovakvih investicija u našem gradu.”

sastanak0d

Načelnik Odjela za katastarske izmjere Državne geodetske uprave Nikola Vučić je o nekim tehničkim detaljima projekta izjavio.

sastanak0f

„Projekt će trajati tri godine, sama izmjera će trajati od godinu do godinu i pol, a poslije toga je najvažnije predočavanje podataka katastarskih što je obaveza izvođača po novim ugovorima. Sada će Državna geodetska uprava to propisati i u zakon, a to je određeno ubrzanje postupka izlaganja katastarskih izmjera. Sam postupak završava 2020. godine. Valja istaknuti da je područje grada Našica jedno od rijetkih područja u Hrvatskoj gdje više Austrougarske izmjere izrađene prije 200 godina neće više biti nego sve ili komasirano za vrijeme SFRJ ili ponovno izmjereno za vrijeme Republike Hrvatske odnosno novi katastar nekretnina koji se u državi osnivao od 2000-te godine i koji jamči pravnu sigurnost nekretninama, uređeno zemljište 1/1 što je preduvjet i za dobru poljoprivredu, ekonomiju, gospodarstvo. Najvažnije bi bilo da mediji pomognu izvođaču da se u prvom koraku narednih dva tri mjeseca obavijeste građani da obilježe svoje parcele vidljivim trajnim oznakama jer to je osnovni preduvjet da katastarska izmjera bude dobro izvedena. Izvođač ima u ugovoru obvezu da mora pozvati putem medija građane, fizičke i pravne osobe da to dobro učine javnim pozivom na katastru i u lokalnim glasilima.”sastanak0c

bricks2016

 

Log in to comment

1

 

Log in to comment
stol1
Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Našica održan okrugli stol o projektu Izrada Lokalnog programa djelovanja za mlade na području Grada Našica.

 

Log in to comment
polaganje1

Povodom blagdana Svih svetih koji se slavi 1. studenog gradonačelnik izaslanstvo Grada Našica predvođeno gradonačelnikom Josipom Miletićem danas je na groblju u Našicama te mjesnim grobljima oko Našica, položio cvijeće i upalio svijeće na grobove poginulih hrvatskih branitelja.

 

Log in to comment
ct1

Danas je u Općoj bolnici Našice svečano u rad pušten novi 64-slojni CT uređaj. Podsjećamo, kako u Našicama više od deset mjeseci djelatnici nisu raspolagali s CT uređajem jer se stari pokvario i popravak je bio preskup, ravnateljstvo bolnice Našice pokrenulo je inicijativu o nabavci novog uređaja. Intezivno je ukazivano na ovu problematiku svima odgovornima jer Općoj bolnici Našice gravitira oko sedamdeset tisuća ljudi. Nakon što se u cijeli proces nabavke vrlo važnog uređaja uključila cijela zajednica od ministra, gradonačelnika, župana, ravnatelja bolnice i drugih s veseljem možemo reći kako je najmoderniji 64-slojni CT uređaj napokon u našičkoj bolnici. Cijena mu je oko 3 milijuna kuna, a zajednički je financiran od strane Osječko – baranjske županije i Ministarstva zdravstva. Nakon desetak dana instalacije i obuke osoblja započeli su prvi pregledi pacijenata. S ovim modernim uređajem postiže se znatno brža i kvalitetnija dijagnostika širokog raspona bolesti i bolesnih stanja te omogućuje i efikasnije liječenje svih korisnika bolnice Našice.

Uređaj je svečano pustio u rad ministar zdravstva Milan Kujundžić, a nazočni su bili domaćin ravnatelj Opće bolnice Našice, Hrvoje Šimić, dožupan Osječko - baranjske županije Goran Ivanović, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, potpredsjednici skupštine Osječko – baranjske županije Ivica Čeme i Goran Đanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Stjepan Pintarić, predsjednik upravnog vijeća bolnice Josip Matek i mnogi drugi uvaženi gosti.

Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić izrazio je veliko zadovoljstvo te među ostalim zahvalio svima koji su doprinijeli da ovaj vrlo vrijedan uređaj ponovno bude u Našicama.

ct3

„Danas je vrlo lijep dan za našičku bolnicu. Nakon gotovo deset mjeseci rada bez CT-a, što je gotovo nezamislivo u današnje moderno vrijeme zdravstva, od prije desetak dana počeo je raditi najmoderni 64-slojni CT uređaj. On će uvelike doprinijeti svim modernim mogućnostima liječenja, ranog otkrivanja i dijagnosticiranja bolesti i bolesnih stanja koja se događaju svima nama. Možemo reći da smo ovih desetak mjeseci izuzetno teško funkcionirali, ali zahvaljujući strpljenju, znanju i volji svih djelatnika našičke bolnice i isto tako velikom strpljenju svih pacijenata kojima je ova dijagnostička pretraga bila potrebna uspjeli smo prebroditi taj period. Zahvaljujući suradnji i povezanosti s KBC-om Osijek upravo to krizno razdoblje odradili smo na opće zadovoljstvo bez ikakvih posljedica. Mislim da je to ono što je najvažnije jer svaki nedostatak ovakvog uređaja može biti nezgodan ako ne i koban. Vrijednost CT uređaja je oko 3 milijuna kuna, financirali su ga Osječko – baranjska županija kao naš osnivač u iznosu od milijun kuna i s 2 milijuna kuna iznosa koji je osiguralo Ministarstvo zdravstva.” - rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić te je naglasio kako je u sedmom mjesecu potpisan ugovor o funkcionalnom povezivanju našičke i osječke bolnice.

„To sve omogućava brže djelovanje pogotovo u nekakvim kriznim hitnim stanjima što je najvažnije za naše pacijente. Zahvaljujem se vodstvu KBC-a Osijek kao i ministru koji je donio dobru odluku o povezivanju. Uskoro krećemo u integraciju našeg radiološkog sustava pa će našička bolnica sa svim modernim uređajima koje ima, digitalni rendgen i najnoviji mamograf koji stiže uskoro zajedno s CT-om umrežiti u sustav da se spriječi dupliranje pretraga te da se omogući što brže i kvalitetnije djelovanje. Uskoro u našoj bolnici u sklopu funkcionalnog povezivanja kreće s radom i neurokirurška vaskularna ambulanta, a isto tako i nefrološka koja već dobro funkcionira.” - rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić.

Kao što smo već spomenuli svečano je otvorio u rad CT ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je rekao.

ct2

„Ovo je bila nasušna potreba, jer bolnica akutnog tipa kao ova u Našicama, ne može u današnje vrijeme funkcionirati bez CT-a. S druge strane, vrlo je važno da 60 do 70 tisuća ljudi koji gravitiraju ovoj bolnici, neće morati ići u Osijek raditi CT tako da je to dvostruka korist. U cijelom ovom slučaju uvijek prije svega treba razmisliti o prevenciji. Prevencija je ono čime se može napraviti puno, zaustavljajući štetne čimbenike, pa će na taj način biti manje bolesnih.”

O ovom vrlo važnom danu i događaju za sve našičane bio je prisutan i Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

ct5

„Našička bolnica je perspektivna, a s novim CT-om dobivamo kvalitetnije bolničke preglede upravo u našem gradu. Investicija je kao što znamo oko 3 milijuna kuna što nisu mala sredstva, pa se ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u nabavci ovog uređaja. Tu prije svega želim zahvaliti našem županu gospodinu Ivanu Anušiću kao i ministru zdravstva gospodinu Milanu Kujundžiću na svemu onome što su učinili napravili kako bi našička bolnica dobila CT. Mi u našičkoj bolnici imamo vrlo kvalitetne ljude koji mogu vršiti sve medicinske pretrage i zahvate, a ovaj CT uređaj će im posao uvelike olakšati. Ovo je veliki dan za našićku bolnicu i nadam se da će se ovakva uspješna ulaganja u naš grad i naše ljude i dalje nastaviti.” - rekao je gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić

U Našicama za vrijeme puštanja u rad CT uređaja bio je predstavnik županije dožupan Osječko - baranjske Županije Goran Ivanović koji je također izrazio veliko zadovoljstvo.

ct4

„Našice su bile deset mjeseci bez CT uređaja pa je ovo danas velik dan za našićku bolnicu. Zdravlje nema cijenu, stoga ova cijena od 3 milijuna kuna koliko ovaj uređaj košta nije puno. Učešće županije je milijun kuna i smatramo da su to dobro potrošeni novci. Treba pohvaliti sve liječnike koji ovdje rade u našičkoj bolnici i njihovog ravnatelja Hrvoja Šimića koji su u ovih deset mjeseci uspjeli raditi bez CT-a uz pomoć Kliničkog bolničkog centra Osijek.” - rekao je među ostalim vrlo zadovoljno dožupan Goran Ivanović.

Za kraj ovog svečanog čina i vrlo važnog dana za cijelu našičku okolicu o radu bolnice rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić.

ct6

„Moramo naglasiti da iz našičke bolnice u deset mjeseci nije otišao niti jedan liječnik, niti jedna medicinska sestra. Imamo dobru popunjenost kadrova, a i nismo u nedostatku domaćih specijalizanata. Što je vrlo važno reći nemamo najave odlazaka specijalizanata što je izuzetno bitno. Smatram da je za takav odnos zaslužan i menadžment bolnice kao i cijela pozitivna priča koju provodimo u bolnici. Uskoro krećemo i u otvaranje srednje medicinske škole, a svi mladi kadrovi koji budu željeli ostati u Našicama će imati mogućnost nastavničkog zvanja u ovoj ustanovi i daljnje znanstveno napredovanje kroz medicinski fakultet, odnosno fakultet dentalne medicine. Imamo 23 specijalizanta, a raspisano je još 15 specijalizacija od prije 3-4 dana i očekujemo u roku od godine dvije i jednu veliku generacijsku promjenu i potpuno drugačije stanje u našičkoj bolnici. Vjerujemo kako ćemo riješiti problem prekovremenih sati, zadovoljiti zakon o radu i osigurati kvalitetniji život svim djelatnicima, a naravno samim time i kvalitetniju uslugu.”

bricks2016

 

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.