reklamavelika2015a

pricuva1
Na vojnom poligonu „Gašinci“ od 6. do 15. studenoga 2017. provodi se obuka i osposobljavanje pripadnika pričuvnih postrojbi Oružanih snaga RH, u kojoj sudjeluju pripadnici 2. pješačke pukovnije Osijek.

U Zapovjedništvu za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" u Osijeku 6. studenog 2017., obavljen je prijem razvrstanih pričuvnika (1. satnije 1. bojne) 2. pješačke pukovnije Osijek, koji će tijekom sljedećih deset dana pohađati obuku na vojnom poligonu "Gašinci".

Nakon priopćavanja rasporeda i dužnosti, pričuvnicima se obratio brigadir Slobodan Krstić, čelnik tima ZOD-a za provedbu obuke razvrstane pričuve. U uvodnom brifingu pričuvnici su upoznati s predstojećim obučnim sadržajima te mjerama sigurnosti za vrijeme boravka na vojnom poligonu. Pričuvnici su potom organiziranim prijevozom odvezeni na vojni poligon „Gašinci“, gdje će se provoditi planirana obuka.

Tijekom današnjeg dana predviđeno je zaduživanje potrebne opreme i smještaj pričuvnika, nakon čega slijedi obuka sukladno odobrenom planu.

Glavni cilj obuke i osposobljavanja je podizanje razine i vještina pričuvnika za uspješnu provedbu zadaća radi smanjivanja sigurnosnog rizika za ljudstvo, opremu i materijalno tehnička sredstva s težištem na obuci pričuvnika za pomoć civilnim institucijama radi zaštite i spašavanja u slučaju katastrofa, protupožarne zaštite, traganja i spašavanja i dr.

Radi dostizanja postavljenih ciljeva provest će se obuka iz ključnih temeljnih vojnih vještina, obuka iz taktika, tehnika i procedura pješaštva, priprema i osposobljavanje zapovjednog osoblje za samostalno vođenje postrojbi i organizaciju obučnih događaja, obuka iz prve pomoći, informiranje pričuvnika o novim sredstvima i opremi na uporabi u oružanim snagama RH.

U suradnji s civilnim institucijama, Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, Javnom vatrogasnom postrojbom i Hrvatskim vodama, provest će se teorijska i praktična obuka o postupanju u slučaju potresa, požara, poplava, nesreća, potraga, prijevoza unesrećenih ili oboljelih.

Foto:ZOD/ S. Proučil
 
bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.