reklamavelika2015a

predsjednica1
Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović primila je ministra obrane Države Izrael Avigdora Liebermana, koji boravi u bilateralnom posjetu Hrvatskoj.
Tijekom sastanka, kojem je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević, naglašeni su vrlo dobri bilateralni odnosi Hrvatske i Izraela. Posebno je zadovoljstvo iskazano pojačanim intenzitetom obrambene suradnje dviju država, u sklopu koje je Republika Hrvatska uputila Državi Izrael i poziv za dostavu ponuda za opremanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane novim borbenim zrakoplovima.
predsjednica2
Predsjednica Republike naglasila je značajnu ulogu Izraela kao partnera NATO-a u nastojanjima za stabilizacijom Bliskog istoka i pojačanoj ulozi Saveza u borbi protiv terorizma.
Razmijenjeni su stavovi o ključnim sigurnosnim prijetnjama na Bliskome istoku i jugoistočnoj Europi te je naglašena potreba za intenziviranjem obrambene i druge suradnje Hrvatske i Izraela u suočavanju sa zajedničkim izazovima.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.