reklamavelika2015a

kupujmo1
Kupujem hrvatsko ne samo zato jer podržavam naše gospodarstvo već i stoga što sam uvjerena da su hrvatski proizvodi najzdraviji i znamo njihovo podrijetlo, istaknula je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nakon obilaska štandova izlagača akcije "Kupujmo hrvatsko" na Trgu bana Josipa Jelačića. "Što god postoji hrvatsko kupujem hrvatsko, a ako nema hrvatskog onda kupujem strano. Meni je to ne samo uvjerenje u to da trebamo podržavati vlastitu proizvodnju i vlastito gospodarstvo nego i činjenica da su hrvatski proizvodi najzdraviji i da znamo njihovo podrijetlo", istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.
Predsjednica smatra kako akciju "Kupujmo hrvatsko" treba podržati i zbog vrhunskih hrvatskih poljoprivrednih proizvoda. "Znamo od čega su napravljeni, a voće, povrće, hrvatski med, sve je biološki sigurno", kazala je predsjednica Grabar-Kitarović. Dodala je kako akciju treba podržati prije svega radi našeg zdravlja, a potom i zbog potpore našem gospodarstvu koje se mora temeljiti na proizvodnji.
Istaknula je kako je turizam vrijednost i dobrodošli su prihodi od turizma, ali da gospodarstvo mora počivati na proizvodnji, biti orijentirano na izvoz te da se posebna potpora mora pružiti malim i srednjim poduzećima, obrtnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, svima koji se bore za svoje mjesto na tržištu.
Ujedno je čestitala Hrvatskoj gospodarskoj komori i Gradu Zagrebu na organizaciji manifestacije. "Mislim da je ovo sjajno, bilo bi dobro da je i češće. Iznimno je korisno jer na jednom mjestu imate proizvode koji su tu na tržištu, koje možete naručiti poštom ili preko interneta", zaključila je Predsjednica.
Hrvatska gospodarska komora je s nacionalnom akcijom "Kupujmo hrvatsko" počela 1997. i njome promiče hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nositelje znakova „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“.
Cilj akcije je osvijestiti važnost proizvodnje, ali i kupnje domaćih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i očuvanju nacionalnog identiteta.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.