reklamavelika2015a

vlada1
U povodu Konferencije veleposlanika, generalnih konzula i otpravnika poslova Republike Hrvatske, koja se u četvrtak i petak održava u Zagrebu, predsjednik Vlade Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić upriličili su u Banskim dvorima prijem za sudionike Konferencije.

Prijemu su nazočili ministri u Vladi Republike Hrvatske, kao i predstavnici diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj.  U svom je obraćanju predsjednik Vlade Plenković istaknuo da je održavanje Konferencije veleposlanika, generalnih konzula i otpravnika poslova praksa koju mnoge države godinama koriste kako bi svojim diplomatima dali temeljne okvire i smjernice za provođenje državne i vanjske politike. 

''Vjerujem da će ovi susreti postati tradicija, trenutak koji će biti referentan, prepoznatljiv i vodič za vaše buduće aktivnosti i djelovanje'', kazao je predsjednik Vlade.

Govoreći o diplomatskom poslu i praksi, predsjednik Vlade Plenković je kazao da nastoji njegovati jednu novu generaciju mlađih kolega, uz kombinaciju poznavanja i vanjskih poslova i europskih integracija. 
vlada2

''To na najbolji način opisuje kako svatko od vas treba djelovati'', rekao je predsjednik Vlade okupljenim diplomatima, dodavši kako diplomati moraju imati visoka stručna znanja o brojnim pitanjima, a ponajviše o europskoj pravnoj stečevini i o hrvatskom pravnom sustavu te o globalnim odnosima. 

''Upravo taj spoj vas čini kompetentnima i spremnima da diljem svijeta zastupate hrvatske nacionalne interese. To je ono što od vas očekujemo, to je ono što vi radite i to je ono o čemu ćemo razgovarati sutra kada ćemo imati prigodu čuti i vas'', zaključio je predsjednik Vlade.

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić kazala je kako smo u ovom trenutku suočeni s mnogim izazovima, globalno, u Europi i u bližem susjedstvu koji zahtijevaju nova promišljanja, reakcije, ali otvaraju i nove mogućnosti.

Potpredsjednica Vlade zahvalila se sudionicima prvog dana trajanja Konferencije tijekom kojeg su podijelili svoja mišljenja o prioritetima hrvatske vanjske i europske politike, kao i na doprinosu u produbljivanju razumijevanja i unaprjeđenju suradnje između  drugih država i organizacija i Hrvatske.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.