reklamavelika2015a

pozari
Nažalost, kako javlja DUZS, prije nekoliko trenutaka, ponovo gori veliki dio Splitskog i Zadarskog zaleđa. Trenutno je aktivno čak 6 požara, dok je samo jedan ugašen i dva lokalizirana.

Zadarska županija

  • Na širem benkovačkom području aktivno je više požara (na području Popovići, Brgud, Lisičići, Podgrađe, Kožlovac, Ceranje – Vrana), koji su dojavljani sinoć oko 20:00 sati. Na terenu su sve snage s područja Benkovca, Biograda, DIP Split, DIP Zadar, 72 vojnika NOS-a HKoV-a te izvanredne dislokacije iz Šibensko-kninske županije 6/2, Karlovačke županije 2/1, Zagrebačke županije (s požara Promina preusmjereni na ovaj požar) 14/5. Na putu iz Krapinsko-zagorske županije je 18 vatrogasada s 4 vozila, Primorsko-goranske županija 17 vatrogasaca s 5 vozila te iz  Sisačko-moslovačke županije 24 vatrogasca s 5 vatrogasnih vozila. Iz zraka požare gase 4 Canadaira i 2 AirTractora. Prema informacijama iz OKC MUP-a i ŽC 112 Zadar evakuirane su 3 osobe iz 2 kuće s Kožlovca i 5 osoba iz naselja Kolarina.
  • Aktivan je požar na Velebitu – predio Ćelavac, Modrići, Tulove grede, Sv. Rok za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 12. kolovoza u 13:50 sati. Opožarena je veća još neutvrđena površina različitog raslinja. Na požarištu su prisutna povremena izdimljavanja, ali je požar pod nadzorom gasitelja. Na terenu dežuraju pripadnici DVD-a Jasenice.
  • Aktivan je požar na lokaciji Turanj kod Sv. Filip i Jakov, za koji je dojava zaprimljena 20. kolovoza u 19:50 h. Na terenu su pripadnici JVP Zadar, DVD-a Sv. Filip i Jakov, Sukošan i Galovac te 3 Canadaira i 4 AirTtractor.

Splitsko – dalmatinska županija

  • Požar raslinja na području Svilaje između Pribuda i Milešina (Crivac – Čavoglave) za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 12. kolovoza u 14:54 sati, a koji se je kasnije proširio i prema drugim mjestima i zaseocima te na područje Šibensko-kninske županije, povremeno se aktivira, ali je pod nadzorom gasitelja. Dežurstvo na požarištu obavljaju pripadnici DVD-a Ružić (4 vatrogasca s dva vatrogasna vozila).
  • Aktivan je požar na otoku Hvar, rt Kabal kod Starog Grada (gusta borova šuma), za kojeg je dojava zaprimljena danas u 11:15 sati. Na terenu su snage s otoka Hvara, a na gašenje su upućena 3 Canadaira (preusmjereno sa Zadarskog područja) i 2 helikoptera.

Šibensko – kninska županija

  • Požar raslinja na području Promine kod Razvođa, za kojeg je županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik dojavu zaprimio 17. kolovoza u 14:58 sati, povremeno se aktivira, ali ne ugrožava naselja. Na požarištu su vatrogasci iz JVP Drniš i Knin, pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe – odjela Šibenik te DVD-a Promina, Biskupija, Pirovac, Drniš – ukupno 24 vatrogasca s 8 vatrogasnih vozila.

Ličko – senjska županija

  • Požar na lokaciji Jablanac, Starčevića Podi, za kojeg je dojava zaprimljena 18. kolovoza u 6:45 sati, aktivan je na južnom dijelu prema Alanu. Na požarištu su vatrogasci iz DVD-a Krasno i Sveti Juraj.

Najnovije…

Vatrogasno operativno središte – 12:15 sati: Novi požar na otoku Hvaru, rt Kabal kod Starog Grada. Gori borova šuma, na gašenje preusmjerena 3 Canadaira s područja Benkovca i dodatno 2 helikoptera.

Hrvatski autoklub – 12:00 sati: Zbog požara za sav promet zatvorena dionica autoceste A1, između Pirovca i Benkovca. Od 11:30 sati zatvorena je i državna cesta DC27 Benkovac – Stankovci u Pristegu. Zbog požara zatvorene su i DC56 Kožlovac-Lišane, ŽC6051 Perušić Benkovački – Kolarina i lokalna cesta Vrana – Ceranje.

Vatrogasno operativno središte – stanje u 7:00 sati: Na širem benkovačkom području aktivno je 6 – 7 požara (4 veća). Trenutno požare gasi preko 100 ljudi zemaljskih snaga, a u pomoć se diže i 100 vojnika OSRH. Aktivirat će se i kontinentalne snage iz Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije te po potrebi i iz Karlovačke županije, a sukladno meteo uvjetima (puše jaka bura), na požarište će se uputiti 3 Canadaira.
Prema podacima OKC MUP -a na širem benkovačkom području evakuirano je 5 osoba iz sela Kolarina, sjeverni dio Turnja te te tri osobe iz dvije kuće u mjestu Kožlovac.
Sazvana je i sjednica Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Na požarište na šire benkovačko područje upućena su 4 Canadaira, 4 Air Tractora, 72 vojnika iz Benkovca te izvanredne lokacije iz kontinenta iz Krapinsko-zagorske, Karlovačke, Šibensko-kninske Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Sisačke županije.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.