reklamavelika2015a

 predsjednica republike Hrvatske u Australiji
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović drugi dan državnog posjeta Australiji susrela se s g. Davidom Hurleyem, guvernerom Novog Južnog Walesa u Government Houseu.
U vrlo sadržajnom razgovoru s guvernerom gospodinom Hurleyem, Predsjednica je istaknula hrvatsku zajednicu u Novom Južnom Walesu koja broji gotovo sto tisuća ljudi. Predsjednica Republike kazala je kako među njima ima uspješnih gospodarstvenika koji predstavljaju ogroman potencijal koji treba iskoristiti u smislu povratka ljudi te u smislu unaprjeđenja poslovanja s Hrvatskom i prenošenja iskustva koja su stekli.
Poslije susreta s guvernerom, Predsjednica Republike se zajedno s hrvatskim izaslanstvom uputila na Sveučilište Macquarie gdje se sastala s rektorom Bruceom Dowtonom i upravom Sveučilišta. Razgovarali su o iskustvima Sveučilišta, o načinu rada Sveučilišta koje prilagođava program uvjetima tržišta, kreira svoje programe sukladno traženju industrije te samim studentima koji traže modernije metode rada. Na Odjelu za hrvatske studije Predsjednica Grabar-Kitarović održala je predavanje na temu hrvatskog jezika kao osnove hrvatskog identiteta i kulture.
predsjednica2
Nakon toga, Predsjednica je, zajedno s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore, sudjelovala na gospodarskom forumu u organizaciji Europsko-australskog poslovnog vijeća na kojem se razgovaralo o potencijalima jačanja poslovne suradnje između Hrvatske i Australije, mogućnostima koje Hrvatska nudi te poželjnim područjima za ulaganja. Posebni naglasak stavljen je na infrastrukturu, digitalizaciju, turizam te jačanje hrvatskih luka Rijeka i Ploče. Jedna od tema razgovora bila je i Inicijativa triju mora koja zbog povezivanja država Srednje Europe nudi puno veće tržište i mogućnosti za ulaganje potencijalnim investitorima iz Australije.
predsjednica3
U večernjim satima održano je druženje s brojnom hrvatskom zajednicom, u organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske. Na programu su nastupila brojna hrvatska društva. Tom je prigodom Predsjednica Republike uručila značajnim pojedincima i društvima Povelju Republike Hrvatske.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.