reklamavelika2015a

zupan3

Na poziv župana Ivana Anušića ministar državne imovine Goran Marić danas (27. studenoga 2017. godine) u Osijeku je održao radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima iz Osječko-baranjske županije o problematici državne imovine na njihovom području.

Naime, neriješena imovinsko-pravna pitanja nad nekretninama često su najveća prepreka za provođenje projekata, pa čak i za njihovu pripremu. O tomu čelnici općina i gradova učestalo govore, intervenciju traže i od župana, a kako je riječ o državnoj imovini župan je organizirao izravni sastanak upravo s ministrom državne imovine. 

zupan1
- Možemo biti zadovoljni sastankom jer su načelnici i gradonačelnici dobili jasne informacije i instrukcije što trebaju napraviti kako bi brže stavili u funkciju državnu imovinu za potrebe lokalne samouprave i gospodarstva. Na području svih naših jedinica lokalne samouprave postoji puno državne imovine, a njenom aktivacijom mogu se otvoriti nova radna mjesta i ostvariti drugi benefiti. Ako se u svakoj općini i gradu riješi barem 3-4 ovakva problema to će značiti više od stotinu projekata i zapošljavanje najmanje jedne osobe po projektu. Zato i dalje moramo raditi zajedno, strateški i planski pa će i rezultati doći - rekao je župan Anušić. Potvrdio je da na sjednici Vlade Republike Hrvatske koja će se održati 1. prosinca u Osijeku očekuje donošenje odluka o pokretanju više razvojnih projekata na području Osječko-baranjske županije. 

zupan2 Ministar Goran Marić saslušao je konkretne upite nazočnih načelnika i gradonačelnika, za Općinu Erdut i Grad Belišće čak je i donio ugovore o korištenju pojedinih nekretnina na njihovom području. - Svaku jedinicu lokalne samouprave muči specifičan problem, i to ne jedan nego nekoliko, neke i desetak. Danas smo zato najviše govorili o metodologiji rješavanja tih predmeta i određivanja prioriteta, a gradonačelnici su otišli zadovoljni jer se shvatili da su najvažniji partner Ministarstva državne imovine. S druge strane, većina predmeta koji se vode u Ministarstvu odnosi se na jedinice lokalne samouprave, a do sada je samo jedna osoba radila na svim tim predmetima za cijelu Hrvatsku. Od sada se to mijenja jer nam je strateški cilj aktivirati svaku nekretninu i svaku imovinu RH na području cijele države, posebno na području Slavonije i Baranje koje je nekada privlačilo i prihvaćalo ljude, a danas odavde ljudi odlaze. Upravo ti novi projekti će privući mlade ljude da ostanu, a svaki predmet koji je riješen donosi najmanje jedno novo radno mjesto, što u današnje vrijeme puno znači – rekao je ministar. Dodao je da popis nekretnina kojim sada raspolaže Ministarstvo nije ni točan ni potpun, a njegovo ažuriranje nije moguće bez aktivne uloge općina i gradova. Stoga je nazočne još jednom pozvao da dostave popise državne imovine na njihovom području te naglase prioritete u rješavanju. 
Prije sastanka ministar Marić i rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera Vlado Guberac potpisali su ugovor o dodjeli na korištenje zgrade u Crkvenoj 21 u Osijeku za potrebe novoosnovanog Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo. Zgradu je koristio Građevinski fakultet, a sada će biti na raspolaganju Fakultetu na komu studira 1.200 studenata. Prostor od 1.100 četvornih metara ustupljen je na neodređeno vrijeme i bez naknade.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.