reklamavelika2015a

zupanija2
Povodom Međunarodnog dana starih osoba, 1. listopada, u Domu za starije i nemoćne osobe u Drinskoj ulici u Osijeku održan je prigodni program.
Pred korisnicima i zaposlenicima Doma i gostima, svetu misu predvodio je đakovačko - osječki nadbiskup Đuro Hranić, a potom su nadbiskup te župan Osječko - baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić razgovarali s korisnicima. 

- Svim osobama treće životne dobi čestitam njihov Dan te im želim puno zdravlja, uspjeha, sreće i dug život. Osobama mlađih dobi poručujem da trebamo skrbiti o ljudima treće životne dobi, pomoći im i sudjelovati u njihovom životu, uostalom moramo biti svjesni da ćemo i mi doći u tu dob i trebati takvu pomoć. U razgovoru s ovim ljudima danas sam čuo da nedostaje upravo takva komunikacija. Njima je uvijek drago da ih netko posjeti, pa pozivam da to i činimo - rekao je župan Anušić. 

zupanija1
Usluge ovog Doma trenutno koristi 350 osoba, a uz daljnje poboljšanje uvjeta namjerava se usluge proširiti i na osobe koje ne mogu ostvariti smještaj u Domu, odnosno razviti i izvaninstitucionalnu skrb za osobe starije dobi.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.