bon2017 12

zupanija1
Povodom i uoči Božića i nove 2018. godine župan Ivan Anušić sa svojim suradnicima danas (15. prosinca 2017. godine) u svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije u Osijeku primio je predstavnike društvenih djelatnosti, osnovnih i srednjih škola, zdravstvenih i socijalnih ustanova, kulturnih institucija te udruga u Osječko-baranjskoj županiji.

 

Log in to comment
zupan12

Funkciju župana Osječko-baranjske županije Ivan Anušić preuzeo je 12. lipnja 2017. godine, a danas (11. prosinca) održao je konferenciju za novinare na kojoj je prezentirao postignute rezultate u tom vremenu, naravno u suradnji sa zamjenicima župana i ostalim suradnicima.

 

Log in to comment
sjednica2
Na sjednici Vlade koja je održana u Osijeku izneseno je niz konkretnih projekata iz područja gospodarstva, prometa, kulture, sveučilišt, jedan cjelovit pristup koji će biti potvrđen potpisivanjem brojnih ugovora.

 

Log in to comment
zupanija1

Najvažniji financijski dokument, Proračun Osječko - baranjske županije za 2018. godinu većinom glasova (35 za, osam protiv i pet suzdržanih) podržali su vijećnici Županijske skupštine na jučerašnjoj (28. studenoga 2017. godine) održanoj sjednici.

 

Log in to comment
zupan3

Na poziv župana Ivana Anušića ministar državne imovine Goran Marić danas (27. studenoga 2017. godine) u Osijeku je održao radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima iz Osječko-baranjske županije o problematici državne imovine na njihovom području.

 

Log in to comment
zupanija1
Izborna sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija, nacionalne udruge svih županija i Grada Zagreba, održana je 24. studenoga 2017. godine, a nazočni su bili hrvatski župani, njihovi zamjenici, članovi županijskih skupština i županijski pročelnici, kojima je ovo bio prvi zajednički susret nakon lokalnih izbora. U ime Osječko-baranjske županije na sjednici su bili župan Ivan Anušić, zamjenik župana Petar Lagator i tajnik Županije Ivan Hampovčan. 
Sjednicu je otvorio predsjednik HZŽ-a, šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je govorio o radu Zajednice za razdoblje od travnja do studenoga 2017. godine. - Zajedničkim naporima pozicionirali smo Hrvatsku zajednicu županija kao nezaobilaznog dionika u oblikovanju i provođenju javnih politika na lokalnoj i regionalnoj razini, a zahvaljujući djelovanju naših radnih skupina podigli smo rad na jednu višu razinu i uspostavili neformalnu mrežu stručnjaka, koja danas čini snažan temelj aktivnosti Zajednice - rekao je Pauk te podsjetio okupljene kako je suradnja HZŽ-a i ministarstava oko ključnih pitanja bila na zavidnoj razini. 
zupanija2
Župan Pauk pohvalio je odnos HZŽ-a s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, prilikom čega je najavio sljedeći zajednički sastanak koji će se početkom prosinca održati u Šibeniku. Jedna od važnih tema susreta bit će i prva prilika Republike Hrvatske za sudjelovanjem u stvaranju nove financijske perspektive Europske unije, koja države članice EU čeka nakon 2020. godine. Upravo zbog te prilike i boljeg razumijevanja i uvida u potrebe i prava građana u svim dijelovima Hrvatske, Hrvatska zajednica županija može biti snažan i relevantan partner Vladi u programiranju operativnih programa za sljedeće financijsko razdoblje. 
- Hrvatska zajednica županija proteklih se godina dokazala kao izvrsno mjesto za razmjenu iskustava župana, za iznošenje i širenje primjera dobre prakse te zajedničko rješavanje problema, i to bez obzira na političku pripadnost župana. HZŽ je tako postala središnja udruga u promicanju rada cjelokupne regionalne samouprave te u poticanju i potpori gospodarskog i društvenog razvitka svih županija. Važno je stoga i dalje zauzimati zajedničke stavove u postizanju ciljeva koji su u interesu svih građana Hrvatske, jer tako ujedinjeni predstavljamo i snagu koja može i uspijeva skrenuti pozornost javnosti i institucija na događanja na terenu, na izazove s kojima se svakodnevno susrećemo u jedinicama regionalne samouprave. Zahvaljujući takvom radu postižemo zavidne rezultate i u međunarodnoj suradnji, a osobito na projektima usmjerenima prema fondovima Europske Unije – ističe župan Anušić. 
U nastavku sjednice održan je izbor za predsjednika i potpredsjednika, koji će na čelu Hrvatske zajednice županija biti do 2019. godine. Za predsjednika HZŽ-a jednoglasno je izabran Goran Pauk, dok je za njegovog zamjenika izabran Valter Flego, župan Istarske županije. Predsjednik HZŽ-a zahvalio se na podršci svih župana, a između ostaloga najavio je kako Hrvatska zajednica županija nastaviti raditi na postizanju dugogodišnjeg zajedničkog cilja, odnosno dosljednoj provedbi funkcijske i fiskalne decentralizacije. 
bricks2016

 

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.