banner izzy2016

zupanija1
Završetak društvenog doma te početak izgradnje nove višenamjenske zgrade svakako su među prioritetnim projektima Općine Vuka u ovoj i slijedećoj godini. Stoga su to bile i središnje točke radnog sastanka župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića i načelnika Općine Vuka Damira Maričića te njihovih suradnika, koji je održan danas, 18. listopada 2017. godine, u Vuki. 
zupanija2
Župan Anušić je naglasio kako je Općina Vuka mala po površini i broju stanovnika, raspolaže s malim izvornim proračunom, ali općinska uprava ima niz inicijativa iz kojih nastaju i realiziraju se kvalitetni projekti. Obećao je administrativnu, logističku, financijsku i svaku drugu pomoć Županije u pripremi i provođenju postojećih i novih zajedničkih projekata. 
- Danas smo razgovarali o nekoliko aktualnih projekata, između ostaloga o izgradnji nove zgrade u Vuki u kojoj bi se smjestilo dom zdravlja, stomatološku ordinaciju i ljekarnu, kao i prostor za predškolski odgoj i općinsku upravu. Predviđena lokacija nalazi se na zemljištu osnovne škole čiji je osnivač Županija, pa je potrebno napraviti parcelaciju i potom ugovore kojima se omogućava nastavak projekta. Kao i u ostalim projektima, zajedničkim aktivnostima rješavat ćemo ovo pitanje u najkraćem mogućem roku – rekao je župan Anušić. 
Župan i načelnik obišli su zgradu društvenog doma u izgradnji te dogovorili zajedničke aktivnosti kojima bi se projekt završio iduće godine. Ovaj objekt je prijeko potreban mještanima jer predstavlja jedinu adekvatnu dvoranu na prostoru cijele Općine Vuka. Općina je taj prostor otkupila od Lovačkog društva „Kuna“ na otplatu od 20 godina i po cijeni od 400.000 kuna. Objekt je bio u lošem stanju, pa je u energetski učinkovito uređenje fasade uloženo 120.000 kuna, a ukupno je u dosadašnje radove uloženo 550.000 kuna. Za završetak radova potrebno je još oko 800.000 kuna, a opremanje je prijavljeno na mjeru 7.4.1. Programa ruralnog razvoja u vrijednosti još oko 500.000 kuna. 
- Usporedno sa završetkom društvenog doma pokrenuli smo pripreme za izgradnju nove zgrade doma zdravlja, stomatološke ordinacije, ljekarne, prostora za predškolski odgoj i općinsku upravu. Vjerujem da ćemo u roku godinu, godinu i pol dana doći do građevinske dozvole i potom moći aplicirati za sredstva slijedećeg županijskog proračuna. Sadašnja zgrada je u derutnom stanju i stala su ulaganja u njeno saniranje, a ukoliko to prihvati Općinsko vijeće kasnije će biti namijenjena za rad udruga – kazao je Maričić. 

 

Log in to comment
konf0
U organizaciji Hrvatske agencije za hranu (HAH) i uz potporu Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) u Osijeku se održava 2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane.

 

Log in to comment
kontinentalna1
Po izuzetno velikom broj posjetitelja i izlagača uz tradicionalno dobro ukupno ozračje ovogodišnja manifestacija „Večeri vina i umjetnosti“ nadmašila je sva očekivanja.

 

Log in to comment

 

zupan8

Europski tjedan regija i gradova manifestacija je koja se jednom godišnje tradicionalno održava u Bruxellesu.

 

Log in to comment
zupanija1
Uz potporu i donaciju Osječko - baranjske županije i Zagrebačke banke, članovi Udruge gluhoslijepih osoba Grada Osijeka i Osječko - baranjske županije (UGsO Osijek) uspjeli su nabaviti tri nova računala, čitač ekrana i tri govorne jedinice s pripadajućom opremom, odnosno opremiti informatičku radionicu prilagođenu i namijenjenu gluhoslijepim, slijepim i slabovidnim osobama.

 

Log in to comment
zup1
Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić jučer, 10. listopada 2017. godine, sudjelovala je na III. Znanstvenom forumu „Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta“ koji je organizirao Ekonomski fakultet u Osijeku, a uoči foruma potpisala je pet ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih fondova.

 

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.