bon2017 12

matica1

U kulturnom Centru slovaka Jelisavac s početkom u 18 sati održana je redovna izvještajna skupština Matice slovačke Jelisavac.

Nakon svečanog otvorenja i prihvaćanja dnevnog reda održan je izbor radnog predsjedništva te izbor verifikacijske komisije te zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika, a skupštinu je u velikom dijelu vodio predsjednik Vlado Hulak.

Podneseno je izvješće o radu Matice slovačke u protekloj godini kao i financijsko izvješće također za 2016 godinu. Također je Nadzorni odbor i Verifikacijska komisija iznjela svoja izvješća te je uslijedila diskusija po svim točkama koja su na koncu sva donesena jednoglasno.

matica3

Na skupštini su bili uz mnoge članove Matice slovačke i predstavnici raznih udruga i klubova koje djeluju na području Jelisavca, a među uvaženim gostima tu su bili predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić, Ana Kanđera, predsjednica Gradskog vijeća slovačke nacionalne manjine Grada Našica, Franjo Kanđera, predsjednik Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko – baranjske županije i Predsjednik Mjesnog odbora Jelisavac.

Skupštini se prigodnim govorom obratio i predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić koji je među ostalim naglasio vrlo dobru suradnju Grada Našica i svih udruga i klubova na području Jelisavca, a samim time i Matice slovačke Jelisavac. Gospodin Miletić je također istaknuo kvalitetan rad Matice te kako je za svaku pohvalu dobro raspolaganje financijskim sredstvima što se vidi i prema onome što se sve odradilo u prošloj godini koja je prema izvješću bila i više nego puna raznih događaja.

matica2

Okupljenima se obratio i Franjo Kanđera, predsjednik Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko – baranjske županije i Predsjednik Mjesnog odbora Jelisavac.

"Čestitam svima u Matici na vrijednom radu i djelovanju te želim naglasiti kako sam osobno vrlo vezan za mjesto Jelisavac pa tako ovo mjesto kao i sve stanovnike uvijek nosim u srcu. " - rekao je među ostalim Franjo Kanđera koji je također naglasio kako po posljednjem popisu u Republici Hrvatskoj ima 4753 Slovaka, a od toga je čak 2357 se nalaze u Osječko – baranjskoj županiji, dok 1078 živi na području grada Našica.

U nastavku sjednice zbog osobnih razloga ostavku na mjesto dopredsjednika Matice slovačke Jelisavac dao je Vilko Hulak, a nakon toga je jednoglasno izabran Danijel Kubala. Isto tako izabrani su novi članovi izvršnog odbora pa su tako izabrani Kristijan Zavada, Danijel Mohila i Danijel Kraljik.  

 

 

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.