bon2017 12

matica slovaka nasice 1

Ovog je vikenda u hotelu Park u Našicama održan vrlo interesantan i vrlo posjećen bal Slovaka i prijatelja.

To je jedna od značajnijih glazbenih i kulturnih manifestacija Slovaka u našem gradu.

Uz veliki broj posjetitelja na balu su bili uvaženi gosti konzulica Veleposlanstva Republike Slovačke u Hrvatskoj Iveta Mesiariková, domaćin gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, potpredsjednik Gradskog vijeća grada Našica Hrvoje Šimić, osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin, predsjednik Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Franjo Kanđera, načelnik i predsjednica Općinskog vijeća Zdenci Tomislav Durmić i Vidica Kovačević te mnogi drugi.

Ovaj bal bila je lijepa prilika za okupljanje i druženje članova Matice slovačke Našice kao i prijatelja Slovaka iz Jakšića, Jelisavca i Zokov Gaja.

matica slovaka Našice  Branko Prišć

Prije svih svečanim govorom uzvanicima iz Našica, okolice, ali i susjednih zemalja obratio se predsjednik Matice Slovačke Branko Prišć koji je među ostalim naglasio kako se ovaj bal održava u okviru manifestacije „Našički Slovaci svome gradu.

Također sve prisutne pozdravili su gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, dožupan Dragan Vulin, te slovačka konzulica Iveta Mesiariková koja je izrazila veliko zadovoljstvo biti na jednom ovakvom događaju i kako je ovaj bal pravo mjesto povezivanje Slovačke i Hrvatske.

matica slovaka nasice 2

Predstavnik FS Inovec Radovan Bakaľár prigodne suvenire uručio je predsjedniku Matice slovačke Našice Branku Prišću i gradonačelniku Krešimiru Žagar.

Uz ples uzvanika za dobru atmosferu pobrinuli su se Željko Lončarić Žec i tamburaški sastav Ravnica, a uz njih tu su bili i folklorni ansambl Inovec iz Zlatnih Moravca. 

 

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.