reklamavelika2015a

tradicija našice 1

I ove godine 12. prosinca 2015, sada veće tradicionalno, po treći puta Matica Slovačka Našice učestvovala je  na božićnom događanju “Tradicija koja nas spaja” u organizaciji Kulturnog centra, Narodno sveučilišta Dubrava, Cilj  ovog projekta je prikaz putem radionica predbožićnih i božićnih običaja nacionalnih manjina na području Grada Zagreba. Na ovom projektu učestvovalo je devet nacionalnih manjina, a MS Našice predstavljala je slovačku nacionalnu manjinu.

Matica slovačka Našice predstavila se sa dvije radionice.  Izrada božićnih ukrasa od žice – voditeljica radionice Katica Hideg, te izrada božićnog veza – voditeljica radionice Ivanka Prišć. Članovi folklorno-drotarske radionice ponovo su pokazali veliku maštovitost i kreativnost,  kako u izradi, tako i u prezentaciji svojih radova.

tradicija našice 2

Pored ove dvije radionice Matica Slovačka Našice, odnosno folklorno drotarska radionica  predstavila se sa bogatom gastro ponudom. U gastro ponudi posjetiteljima su ponuđen dva tradicionalna slovačka božićna jela kapustnica i pečena patka s medom. Uz jela ponuđene su pikantna grah salata, salata od jabuka i tikvica, te pikantni namaz od tikvica, a za desert rezanci s makom i božićni kolači.  Za osjveženje ponuđena je borovička i liker od kima. Sve ukusne delicije, uključujući i liker od kima rad su Ivanke Prišć, dok su rezanci s makom dijelo Katice Hideg.

tradicija našice 3

Ove godine goste manifestacije iznenadili smo glazbenom delicijom, nastupom mladih pjevača i svirača SKUS-a  “I.B. Slovaka” iz Jelisavca. Spletom slovačkih božićnih pjesama oduševile su prekrasnim glasovima Andrea Hulak i Doris Kurtek, uz glazbenu i pjevačku pratnju Luke Hulaka, Samuela Kraljika i Luke Mohila. 

Svoj veliki doprinos na uspješnoj prezentaciji MS Našice dali su i naši članovi Jadranka Lončarić i Branko Prišć. Matica Slovačka Našice i ovaj puta je opravdala poziv organizatora jer smo imali najveseliji, najbogatiji  i najposjećeniji štand.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.