reklamavelika2015a

plan3

Prvi ovogodišnji izlet dao je naznaku da bi ova godina u planinarskom smislu mogla biti i više nego odlična. Čak 37 članova, simpatizera i gostiju krenulo je u pohod našim susjedima i prijateljima Đakovčanima na već tradicionalnu manifestaciju "Tri kralja na Boroviku". Dugi niz godina se održava ova manifestacija koja je nastala kao spontano druženje Đakovčana i Našičana, ali nikad toliko Našičana nije bilo kao neki dan. Veseli činjenica da se PD "Krndija" ne treba brinuti za budućnost ako se ovako nastavi.plan1

Puno mladih i novih lica dala su neku novu energiju koja je ispunila krndijske šume i pomalo proljetni prostor nizinskih dijela istočne Krndije. Iako su vremenski uvjeti gotovo ljetni usred zime, to nas nije omelo da uživamo u odličnoj atmosferi koja je vlada dok su se naši planinarski koraci gubili u daljini. Blatni putovi širokih slavonskih šumskih drumova činili su se poput susretljivih prijatelja koja nam uvijek ostave nešto za poklon. Iako smo pokušavali izbjeći blato, nismo se bunili tragovima karakterističnim za naše podneblje u ovo doba godine. Put od Vignjišta pratio je maglovite obrise uspavane Dilj gore koja je također u nekom proljetnom ruhu. Šumski razigrani divovi, stabla, ovaj put su bila mirna kao da ih ništa ne ometa, kao da planinara niti nema. Ovaj dio Krndije uvijek djeluje pomalo mistično i hladno sve dok ga sunce ne probudi iz sna, a i to se dogodilo na kraju našeg susreta s planinom. Od Vignjišta do pl. kuće "Borovik" nam je trebalo nešto manje od dva sata. Ondje su nas dočekali ljubazni domaćini i prijatelji koji su se potrudili da se mirisi slavonskih poslastica širi i osjeti nadaleko. Kućica usred šume, druženje, šala i i priroda je ono što nas uvijek i iznova zbližava. Nekolicina nas prošetala je do jezera Borovik koje je prošle godine bilo okovano ledom, a sada gotovo zlatnom bojom koju je sunce ispisalo na njegovoj površini čeka neke hladnije dane. U međuvremenu je pristigao velik broj planinara iz ostalih društva i svi zajedno smo izmjenjivali planinarske priče kraj "proljetne" vatre. Nakon druženja vratili smo se istim putem i u sabiranju dojmova dogovarali već nove pohode, a ove godine će ih i biti mnogo kao što je i predviđeno našim planom.

plan4

Prvi izlet upoznaje nas ponovno sa našim zavičajem koji nam je izvor radosti i sreće i dom kojemu se uvijek rado vratimo. Planinarenje je susret planina, prirode i ljudi koje za nas predstavlja zbližavanje, radost, ljubav i sreću i koje nas pokreće i daje nam energiju za nove pohode. Odlično proveden dan i još jedan kvalitetan izlet. Upoznajte s nama i dalje nove predjele, nove krajeve, ljude i sami sebe. Postanite dio naše planinarske priče i uživajte s nama u zemaljskim prostranstvima nebeskih vidika.

Hrvoje Tržić,

predsjednik PD „Krndija“ Našice

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.