banner izzy2016

stipe3

Jučer je u Domu kulture u Našicama održana završna svečanost proslave 95 godina planinarstva u Našicama i 55 godina Planinarskog društva „Krndija“.

 

Na početku svečanosti u punom Domu kulture u Našicama sve nazočne je pozdravio predsjednik planinarskog društva „Krndija“ Hrvoje Tržić koji se među ostalim zahvalio svim članovima na uspješnoj realizaciji planinarskog tjedna. Također se zahvalio i suorganizatorima i sponzorima i to Gradu Našicama, gradonačelniku Josipu Miletiću, Zavičajnom muzeju Našice na čelu s ravnateljicom Silvijom Lučevnjak, Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice na čelu s ravnateljicom Silvijom Šokić i medijima koji su pratili planinarski tjedan.

stipe2a

Uslijedila su podijela priznanja planinarskog društva „Krndija“, institucijama, udrugama, medijima i pojedincima koji podupiru rad društva, a nakon toga je Vladimir Novak predsjednik izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza podijelio priznanja Hrvatskog planinarskog saveza zaslužnim članovima planinarskog društva „Krndija“.

Poslije podjele priznanja slijedio je glavni događaj večeri predavanje najpoznatijeg hrvatskog planinara Stipe Božića.

stipe4

Prije samog početka predavanja sve nazočne je pozdravio gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je uručio i poklon Stipi Božiću.

stipe1

Na predavanju je Stipe Božić predstavio knjigu „Alpski ratnici“ kanadske autorice Bernadette McDonald jedne od najvećih svjetskih poznavatelja povijesti alpinizma. U knjizi, koja je sada objavljena i na hrvatskom jeziku, govori se o velikim i opasnim pothvatima slovenskih i hrvatskih planinara u kojima je sudjelovao i naš Stipe Božić. Oni su osvajali najviše vrhove svijeta, ali su u tim opasnim pothvatima nažalost mnogi i poginuli.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.