banner izzy2016

planin1
Našički planinari, članovi PD „Krndija“ ove godine u svečanom raspoloženju obilaze razne lokacije diljem zemlje i inozemstva. Naime, slavi se 95 godina planinarstva u Našicama i 55.-ta obljetnica osnutka PD „Krndija“ Našice, jedne od najstarijih udruga s najdužom tradicijom u našem gradu. Prošla je polovica planinarske godine, a zanimljivi izleti se redaju jedan za drugim. Središnja proslava u studenom donosi mnogobrojna zbivanja i nove zanimljivosti.
planin2
Nakon Prenja, Odžaka i Vlašića u BIH, izleta u Švicarsku i završetka visokogorskog tečaja u Italiji, osmero našičkih planinara uputilo se na Velebit, najdužu i po mnogima najljepšu hrvatsku planinu, mjesto mnogobojnih legendi i priča koje i dan danas intrigiraju lokalno stanovništvo, ali i sve putnike namjernike. Kroz sedmodnevni pohod (13.- 20. kolovoza) planinari su uživali u atrakcijama poznatih lokaliteta srednjeg i južnog Velebita, a pratilo ih je prekrasno sunčano vrijeme i temperatura koja zagrijava i topi krški kamen. Poznati lokaliteti u kojima su uživali na ovoj veličanstvenoj planini i u srcu Nacionalnog Parka Paklenica su. Bojin Kuk, Anića kuk, Velika i Mala Paklenica, Tulove grede, Manita peć i Veliko rujno, najviša visoravan na Velebitu u Hrvatskoj smještena na 900 metara nadmorske visine. Na Velikom Rujnu, koje je i Nacionalno Marijansko svetište, slilo se mnoštvo vjernika koji su u molitvi i misnom slavlju obilježili blagdan Velike Gospe, a među njima i članovi Sekcije sv. Bernarda PD „Krndija“ koji već godinama sudjeluju u hodočašću. Nakon jednodnevnih izleta, umorni planinari osvježenje su potražili u moru i zabavi te turističkoj ponudi Starigrada- Paklenice gdje su bili smješteni.
Ovaj prekrasan sedmodnevni izlet obilježen je planinarskim, ali i kulturno – povijesnim te turističkim sadržajima tako da je za mnoge bio pravo ljetovanje. Slijedi nam Triglav, kralj Julijskih Alpi, ponos Dežele i najviši vrh Slovenije. Pridružite nam se na sljedećim izletima i uživajte zajedno s nama u ljepotama naših i stranih planina.
 
 
                                                                                                                                                                 Hrvoje Tržić, predsjednik PD „Krndija“ Našice
 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.