bon2017 12

planinari1

Još jedan u nizu predivnih vikenda i doživljaja u prirodi je iz nas. Ovaj put uživali smo na Žumberačkoj gori i na Susretu planinara, pjesnika i slikara na Sovskom jezeru.

 

Grupa od 9 planinara provela je dva dana, 27. i 28. svibnja, u odličnom raspoloženju, uživajući u ljepotama krajolika Žumberka. Unatoč pet sati putovanja i hoda od 6,5 sati prvog dana na Svetu Geru, ostalo je vremena i za kasnovečernje druženje uz gulaš u izvedbi domaćina, koji su pokazali neopisivo zadovoljstvo nakon naših pohvala za kulinarsko umijeće. Planinarska kuća „Vodice“ smještena je usred guste borove šume, bez struje i vode za osnovne potrebe, ali to nije moglo utjecati na opći dojam i raspoloženje ekipe.
Drugog dana „jača, naprednija“ grupa je malo bržim Danijelinim tempom prohodala do Pliješa i Ječmišta te zaobilaznm stazom nazad do Kuće. Druga grupa je zato bez većih napora, laganim tempom prehodala stazu do Pliješa, jednim dijelom staze prema Ječmištu i laganim hodom šumom nazad do odredišta. Ostala je dilema koja je staza bila atraktivnija, ali nije bilo dileme da smo svi uživali. Da ne bi bilo samo hodanje planinarskim stazama, u povratku smo posjetili Jamu Jazovku, Sopotski slap u blizini Sošica, hodali bosi po toplim „Đurđevačkim Pijescima“, i završili na hladnom pivu u Pustari Višnjici.

planinari2

Kombinacija prekrasnog sunčanog vremena, dobrog raspoloženja i ugode nakon ishodanih staza, motivator je da se što prije ide na novi pohod, nova druženja za doživljaje koji ostaju i prepričavaju se na nekim novim stazama.
Od vozača Zorana koji nas je sigurno i ugodno vozio uz zaustavljanja gdje smo poželjeli, slušali smo (osim odličnih viceva) ideje o novim destinacijama, i već sada znamo da će i sljedeći izlet biti atraktivan, samo još da svi pohvatamo vrijeme

Na ovogodišnjem susretu planinara, pjesnika i slikara na Sovskom jezeru, skrovitom dijelu ostataka Panonskog mora okupilo se oko 120 planinara. Nakon ugodne šetnje, uslijedile su recitacije i izlaganje slikarskih radova planinara. Najbolju pjesmu napisala je Našičanka Čarna Falamić, članica PD „Krndija“ Našice. Čarna Falamić za to je osvojila vrijednu nagradu. Našičkih planinara bilo je 17 sveukupno i svi zajedno su s ostalim gostima uživali u idiličnom pejsažu ovog lijepog mjesta.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.