bon2017 12

pl2

U Gradskoj vijećnici u Našicama, ovog je vikenda, održana redovna izvještajno - izborna skupština Planinarskog društva Krndija Našice.

Na skupštini su, uz članove i predstavnike planinarskih društava iz Paklareva, Osijeka, Kutjeva, Požege, Đakova, Belišća, Đurđenovca, Orahovice i Feričanac, bili nazočni i predsjednik i dopredsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić i Hrvoje Šimić, predsjednik Mjesnog odbora i gradski vijećnik Josip Matek, predsjednik Sportske zajednice grada Našica Josip Pavlus, predsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice Darko Cerovski, predsjednik Pčelarske udruge Pčela Našice Željko Špoljarić i predsjednik Gljivarskog društva Našice Hrvoje Knežević.

pl1

Za predsjednika je izabran Hrvoje Tržić koji je bio dopredsjednik, njegovog zamjenika Franjo Matasić, tajnika Tihomir Kolembus, a rizničarku Milena Škoro. U Izvršni odbor su još izabrani Vladimir Paljević, Ivan Sporinski i Goran Svoren. U Nadzorni odbor su izabrani Čarna Falamić, Dragica Kopecki i Željko Šarić, a za članove Suda časti Gordana Košturjak, Zlata Matoković i Slavko Žagar. Za likvidatora je izabrana Silvija Lučevnjak.

Na skupštini je iznesen izvještaj o radu u 2016. godini. Planinari su organizirali izlet na Borovik, odlazak na Maksov Hrast na Požeškoj gori, na izlet Zadnji prvoga u Gazijama te Vincekov pohog u Murskom Središću, a bili su gosti Metlarske zabavu na Moslavačkoj gori. Uspješno su odradili izlet na Papučke jaglace, na planine Lisac i Smetove pored Zenice, na Samoborsko gorje i Bilogoru te pohod na Dinaru, a sudjelovali su i Susretu planinara pjesnika i slikara na Sovskom jezeru. Pohodili su i planinu Olimp u grčkoj i Jakupnicu u Makedoniji, a bili su i na izletu na Kleku. Osim u planinarskim izletima, Društvo se istaknulo i u drugim aktivnostima, a valja istaknuti otvaranje obavještajne točke stanice HGSS-a Osijek u Planinarskoj kući Krndija u Londžici i organizaciju Planinarskog tjedna u sklopu kojeg su ugostili slikara planinara Dragutina Kepića iz Pleternice i najuspješnijeg hrvatskog alpinistu Stipu Božića. Također vrijedna spomena je prijavljivanje projekta revitalizacije i modernizacije Našičke geološke staze te adaptacija planinarske kuće.

U 2017. godini našički planinari su pred sebe postavili konkretne zadaće i planove. Planiraju organizirati proslavu 55. obljetnice Društva i 95. obljetnice planinarstva u Našicama te izlete na Medvednicu, Bijele stijene u Gorskom kotaru, Velebit i Triglav.

Novi predsjednik Hrvoje Tržić istaknuo je kako će se posebno poraditi na pomlađivanju članstva i popularizaciji planinarstva među stanovnicima grada Našica.

pl3

"Trebalo bi poraditi da se što više Našičana i Našičanki uključi u Društvo koje ima bogatu tradiciju i program rada te koje je pridonijelo razvoju društvenog života grada. Cilj je da planinarstvo bude prepoznato i da bude jedan od omiljenih interesa svih Našičana. Planinarstvo je melem za dušu i okrjepa za tijelo. To sve više ljudi u svijetu i Hrvatskoj prepoznaje i nadam se će to tako biti i u Našicama."- rekao je predsjednik Hrvoje Tržić.

Iz svega izloženog može se zaključiti da je Planinarsko društvo Krndija vrlo aktivno promoviralo planinarstvo i općenito rekreaciju u prirodi na području Grada Našica i šire, a sudeći prema najavama aktivnosti, nema sumnje da će tako biti i dalje. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.