bon2017 12

crtezi1

U organizaciji planinarskog društva Krndija Našice i Sekcije sv. Bernarda , a sve u sklopu 15. Planinarskog tjedna u crkvi u Našicama, točnije hodniku Franjevačkog samostana otvorena je izložba slika „Putopisi planinara kroz sliku“ Dragutina Klepića, člana Hrvatskog planinarskog društva Klikun iz Pleternice.

Izložbu koja će trajati puna dva tjedna je otvorio gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, a sa nekoliko riječi o autoru i planinarima i planinarskom društvu, rekao je Branko Grubač, predsjednik planinarskog društva Krndija.

crtezi2

Par riječi o samoj izložbi i što ga je sve motiviralo u pravljenju crteža rekao je i sam autor gospodin Klepić.

„Počeo sam crtati prije trideset godina i to olovkom i ugljenom na kartonu, jer je bilo teško doći do kvalitetnog papira. Crtanje sam razvio u osnovnoj školi, dok sam zapravo još kao dijete crtao po prašini i po orošenom prozorskom staklu.  Najviše sam inspiriran prirodom u kojoj provodim i najviše vremena jer sam planinar. Puno puta sam nosio blok za skiciranje motiva na izletima, no sada snimam fotoaparatom. Izloženi radovi prikazuju uglavnom planinarske domove i omiljena slavonska izletišta.“ – rekao je autor Klepić čiji su radovi objavljeni u raznim časopisima poput Hrvatski planiran i Glas Pleternice.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.