bon2017 12

planinari1

Članovi Planinarskog društva „Krndija“ jučer su organizirali još jedan zanimljiv i neobičan izlet pod nazivom „Izlet u nepoznato“. Na nepoznate predjele ipak poznate i prekrasne Krndije uputilo se 15 članova društva. Istražujući našu planinu okićenu raznolikim jesenskim bojama uživali smo u laganom hodanju i šetnji po označenim i neoznačenim planinarskim puteljcima. Zlatno ruho slojevito je prekrilo mnoge dijelove i „kiša“ lišća još uvijek pada u krndijskim šumama tvoreći dodatnu mističnost i bajkovitost lijepih dolova i brijegova. Vidikovac između Zoljana i Seone otvorio je pogled na udaljeni najviši vrh planine Kapovac na kojemu se nalazi odašiljač, a u blizini se mogao vidjeti i Lončarski vis. Pitomi brežuljci nisu nam zadavali previše briga niti umora pa smo svladali 9 km u laganom hodu krenuvši od Lovačkog doma u Zoljanu, jedne od točaka Našičkog planinarskog puta( NPP-a) za kojeg se uskoro planira revitalizacija. Odavanjem počasti i molitvom za žrtve Crnog potoka vratili smo se preko Seone do Lovačkog doma. Svi su mogli biti zadovoljni. Krndija se uvijek drugačije prikaže kroz četiri godišnja doba i uvijek je zanimljivo obilaziti je. Iako naši članovi obilaze razna hrvatske i svjetske planine, ovdje se uvijek rado vraćaju. Blizu nam je pa to uvijek treba iskoristiti jer nedaleko grada se skrivaju ljepote najstarijeg gorja u Hrvatskoj.

planinari2

Nakon izleta sve članove čekalo je iznenađenje i druženje gdje smo uz planinarske priče i delicije proslavili rođendan jednog od najstarijih članova našeg društva.

Planinarstvo je uvijek spoj istraživanja, uživanja, druženja, poboljšanja zdravlja i kondicije, psihofizičke relaksacije i otkrivanja svega onoga što nam zemaljski vidici i planinski vrhunci pružaju. Krndija nam sve to i pruža uz ostale mnogobrojne mogućnosti.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.