bon2017 12

planinari1
Proteklog vikenda našički planinari, članovi Planinarskog društva „Krndija“, posjetili su planinu Vlašić koja je smještena u srednjoj Bosni i poznata je kao sportska destinacija s mnoštvom uređenih skijaških staza.

Jedna od najljepših i najviših planina Bosne i Hercegovine pokazala je svu  raskoš prekrasnih vidika, predivnih livada, strmih kamenih litica i različitih paleta boja planinskog drveća i bilja. Cilj trodnevnog boravka našičke mini ekspedicije, osim okrijepe duše i tijela planinskom klimom, svježim i čistim zrakom te bijeg od gradske svakodnevice, bio je uspon na najviši vrh Paljenik.. Sa svojih 1943 metra nadmorske visine idealan je vidikovac prema krajevima srednje Bosne. Idilična i bajkovita priroda, pogled iznad oblaka, raznolikost flore i faune pratile su nas tijekom uspona koji je bio uspješan. Za nagradu smo uživali u prvom ovogodišnjem vlašičkom snijegu, a treba naglasiti da su se prilikom uspona doslovno izmijenila sva četiri godišnja doba. Domaćini su nam članovi prijateljskog Planinarskog društva „Paklarske stijene“ iz Travnika s kojima često surađujemo. Osim penjanja na najviši vrh, posjetili smo i planinarski dom Paklarske stijene na Galici, dom na Devećanima, sportsko- rekreacijski centar Babanovac i kapelicu Gospe snježne. Posljednjeg dana pohoda uživali smo  u kulturno- povijesnim znamenitostima Travnika i travničkog kraja.

planinari2

Nakon Velebita kojeg smo pohodili u kolovozu i Vlašića u ovom mjesecu, intencija je da se nastavi s organizacijom višednevnih izleta u udaljenije krajeve Hrvatske, ali i ostalih zemalja, što će zasigurno pridonijeti još većoj popularizaciji planinarstva u Našicama. U planu i programu izleta za iduće godinu naglasak i prioritet članovi PD „Krndija“ dat će organizaciji visokogorskog međunarodnog izleta. Stoga, ovom prilikom našički planinari pozivaju sve ljubitelje prirode željne upoznavanja hrvatskih te inozemnih planina da se priključe radu društva.                                                       

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.