bon2017 12

dvoriste1

Danas je u industrijskoj zoni u ulici Vatroslava Lisinskog u Našicama otvoreno reciklažno dvorište.

Radi se o najmodernijem reciklažnom dvorištu koje će za sada raditi radnim danom od 8 do 16 sati, a građani će besplatno i bez naknade moći dovoziti elektronički otpad, gume, glomazni otpad, plastiku, staklo, papir, akumulatore, baterije, lijekove i slično.

dvoriste4

Svečanom otvorenju ove vrlo vrijedne investicije od preko 2 milijuna kuna nazočili su gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar s pročelnicima i djelatnicima Grada, gradski vijećnici te direktor Našičkog Parka Oto Dudjak u pratnji ostalih djelatnika.

dvoriste3

„Ovo je vrlo značajan događaj za Našice i cijeli naš kraj, a naravno tako i za firmu Našički Park. Grad Našice i njihove stručne službe u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša omogućili su nam ovaj vrijedan i koristan objekt koji će služiti građanima za dostavu otpada koji stvaraju u svojim domaćinstvima. Nadam se da će ovo reciklažno dvorište služiti u svrhu za koju je predviđen te da će građani također biti zadovoljni.“ – rekao je direktor Oto Dudjak.

dvoriste2

 „Ovo je svečani trenutak za sve nas prisutne, ali i za naš grad Našice. Zahvaljujem direktoru Otu Dudjaku, kao i svima koji ste ovdje te vjerujem da je svatko na neki način ugradio i dio sebe u ovo reciklažno dvorište. Ovo je sada jedno od najmodernijih odlagališta u Hrvatskoj izgrađeno doslovno od nule upravo po standardima koje  jedno reciklažo dvorište mora zadovoljavati. Sjećamo se i prvih promišljanja o otvaranju reciklažnog dvorišta, kao i pronalaženju prostora, pa smo zahvaljujući angažmanu svih nas i državnog ureda za upravljanje državnom imovinom odlagalište izgradili na zemljištu koje smo dobili na korištenje i upravljanje sljedećih 30 godina. Zemljište na idealnom položaju uz lokaciju Našičkog vodovoda u samoj industrijskoj zoni uz državnu cestu. Dakle, radi se o vrlo pristupačnom prostoru, a opet daleko od osobnih obiteljskih objekata. Očekujem da će doći veliki broj građana koji će ovdje odlagati svoj reciklažni otpad, a samim time smanjiti vlastitu količinu otpada i smanjiti svoje troškove stanovanja, ali prvenstveno otpad učiniti ponovo korisnim i upotrebljivim. Zato od srca zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos i tijekom same izgradnje kao i fondu koji je projekt sufinancirao u 100% iznosu projektiranja,  a 80% u izgradnji i opremanju. Sredstva koja smo sami morali utrošiti su vrlo kvalitetno iskorištena. Nadam se da će na ovom reciklažnom dvorištu biti što više posla i da će se sakupljati što više otpada jer to odmah znači kako su Našičani shvatili korisnost i potrebu samog recikliranja, a time smo i zadovoljili onu formu Zakona o gospodarenju otpadom koju svi gradovi moraju zadovoljiti.“ – rekao je gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar koji je reciklažno dvorište simbolično i otvorio.

dvoriste5

Napominjemo kako je radno vrijeme reciklažnog dvorišta od 8 do 16 sati, od ponedjeljka do petka, a da će se radno vrijeme još možda i prilagoditi kako se pokažu potrebe građana. Isto tako građani će dakle BESPLATNO predavati otpad bez otkupa otpada i nikakve dodatne naknade, a vrste otpada koje se primaju su među ostalim: elektronički otpad, gume, glomazni otpad, plastika, staklo, papir, akumulatori, baterije, lijekovi i slično.  

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.