reklamavelika2015a

maturanti1a
Kraj srednjoškolskog obrazovanja, i ove su godine maturanti Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice i Srednje škole Josipa Kozarca Đurđenovac tradicionalno obilježili maturantskim plesom – quadrillom, ovoga puta na prostoru glavnog parkirališta na trgu dr. Franje Tuđmana. S bijelim kišobranima, uz širok osmijeh na licu, točno u podne u središtu grada, 320 maturanata je zaplesalo quadrillu. Tako su još jednom, zajedno s vršnjacima iz cijele Europe, pokušali srušiti svjetski rekord u zajedničkom plesanju toga francuskoga tradicionalnog plesa. Ples maturanata pratio je velik broj okupljenih Našičana, ali i roditelja i profesora. Mnogobrojna publika uživala je u ritmu quadrille.

maturanti2

Maturante i brojne građane prije plesa pozdravili su predstavnik Grada Našica Josip Miletić i ravnatelj našičke srednje škole Željko Filjak. Poželjeli su im sreću u budućem životu punom izazova te im poručili da uvijek budu na ponos roditelja, grada Našica, Osječko-baranjske županije i Hrvatske.

Nakon službenog plesa, našički i đurđenovački maturanti su zaplesali slavonsko kolo, čime su ujedno završili svoje predstavljanje. Šezdesetu generaciju maturanata za ples su pripremili profesori tjelesne i zdravstvene kulture našičke srednje škole na čelu s koordinatoricom Slađanom Mihalj.

Maturanti su, zadovoljni otplesanom quadrillom, snimili su i fotografiju iz zraka, a kasnije nastavili sa zabavom na našičkom trgu i druženjem u kafićima.

Dan maturanata zaključila je grupa Adastra koncertom na ljetnoj pozornici pokraj Dvorca Pejačević. Koncert su maturantima darovali Grad i Turistička zajednice grada Našica.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.