bon2017 12

velimirovac smotra folklora 3

Tradicionalno, već 17. godinu zaredom u Velimirovcu je održana smotra folklora po nazivom ''Sijelo uz tamburicu'', na kojoj se ove godine okupilo šest kulturno - umjetničkih društava iz Hrvatske i Srbije.

Članovi HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice, KUD-a Preslica iz Pešćenice, KUD-a Luka Ilić Orivčanin iz Oriovca, KUD-a Vesela Šokadija iz Koritne, KUD-a Seljačka sloga iz Šljivoševaca te KUD-a Tamburica iz Velimirovca, pred zaljubljenicima folklora, izveli su izvorne pjesme i plesove svoga kraja.

Pokrovitelj smotre i ove godine bio je Grad Našice, a ovu kulturnu manifestaciju dirljivim je govorom otvorio gradonačelnik Krešimir Žagar. Podsjetio je pritom na važnost očuvanja starih običaja, jer na taj način svaki kraj čuva i svoj identitet, ali i prijateljstva.

velimirovac smotra folklora 4

„Nakon šesnaeste smotre koja nam je ostala u lijepom sjećanju, jedva smo dočekali sedamnaestu u ovom domu ispunjenom ljubavlju prema folkloru, pjesmi, plesu, glazbi i običajima, ali i prijateljstvom. Veliko hvala svim kulturno-umjetničkim društvima koji su došli na smotru, a najviše KUD-u Tamburica na organizaciji ovog lijepog događaja.“ – rekao je među ostalim gradonačelnik Krešimir Žagar.

U dva sata bogatog programa u mjesnom domu u Velimirovcu, koji je organizirao KUD Tamburica, imalo se što vidjeti. Kao i prethodnih godina, manifestacija je počela igrokazom u izvedbi članova dramske sekcije KUD-a Tamburica, a potom su se na pozornici smjenjivala KUD-ovi  koji su publiku zabavljali pjesmom i plesom.

velimirovac smotra folklora 2

Čuvari kulturne baštine mamili su pljesak brojnih Velimirovčana i njihovih gostiju, među kojima su bili i izaslanik župana Hrvoje Šimić, dogradonačelnik Našica i zastupnik u prošlom sazivu Sabora Stjepan Pintarić i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Velimirovac Marin Knežević.

velimirovac smotra folklora 1

KUD Tamburica publiku je oduševio premijernom izvedbom baranjskih plesova, no ipak najveće oduševljenje i najviše pljeska dobili su gosti iz Subotice koji su se predstavili koreografijama Mješoviti bunjevački plesovi i Momačko kolo.

Na kraju smotre, predsjednik KUD-a Tamburica Ivo Ilišin uručio je zahvalnice i prigodne darove gostima.

„Namjera nam je bila da vas pjesmom, plesom i narodnim nošnjama dirnemo u srce i dušu te na taj način pokažemo bogatstvo kulturnog blaga.“ – rekao je predsjednik KUD-a Tamburica Ivo Ilišin. 

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.